løping

løping

torsdag 3. november 2011

Om vinterdekk på løpesko og 6x6 min intervaller

Vinter nærmer seg med store skritt og vi venter bare på snø. Ifjord snøen stoppet mine joggeturer ute og gjennom hele vinter ble det tredemølle. Nå hater jeg å løpe inne og gikk jeg til innkjøp av "piggdekk sko" (egentlig helt på impuls for de var til halv pris på XXL)


Siden skoa  (adidas response trail) er så tøffe måtte jeg jo prøve dem selv om det er ikke noe snø i siktet.
I dag ventet meg sikkelig tøff trening; lange intervaller 6x6 min med 1 min pause. (ifølge løpplabbet plan for uke 44). Jeg gruet meg til denne økta hele uken. Skulle ta den i går men måtte jobbe dobbeltvakt og da var jeg borte fra 07:00 til 23:00 (fikk nok trening på jobben; vakt med akutt calling). Men i dag måtte jeg..det var ingen vei ut. Tenkte at hvis det blir for tungt tar jeg bare 5 runder, men jeg er jo så bestemt ....jeg gir meg aldri... Jeg klarte å løpe alle runder i tempo på under 5 min /km første 2 ca 4:30/km og så ble det verre og verre. Den siste må jeg inrømme ble litt rundt 5min/km og jeg tok 1:30min pauser da jeg bare spaserte. Det ble tungt 11,4km men sammen med de spaserturer klarte jeg likevel få gjennomsnittsfart på 5.40min/km. og jeg må si jeg ble ganske overrasket at jeg klarte 6 min i 4:30 tempo. Så alt i alt kjempefornøydt med treningen, men håper det blir lenge til til neste.

Når det gjelder skoa. Ikke rært de er terrengsko, de var veldig stive på asfalt, men når jeg gåt over på gress og grusstien ble de kjempegode. De holder ikke på glatis, men kanskje på snøen blir det mulig å løpe.
Mens jeg løp så jeg mange menn på rulleski, de gleder seg nok til snøen kommer. Selv vet jeg ikke om jeg gleder meg eller gruer?!

2 kommentarer:

  1. Fine intervaller!!! Og mon ikke du får mere glæde af dine nye sko, når sneeen melder sin ankomst?

    Jeg har "sne-kæder" til at sætte på mine løbesko, men håber ikke, at det bliver nødvendigt så tit - hader også at løbe på trædemølle. Hellere løbe forsigtigt i sne/sjap/is :-D

    SvarSlett
  2. Det var ei solid økt. Blir svimmel bare jeg leser om 4,30 tempo. Snøen bør holde seg unna til jul, men skoene så spennende ut -)

    SvarSlett