løping

løping

lørdag 20. oktober 2012

10 dager for helsa

Det er på tide med en liten høst opprydding. Jeg ble inspirert av en annen blogg og bestemte meg om å rydde i kroppen litt.
Jeg skulle rense maskineriet.

Slik skulle min kjøleskap se ut for tida,
 men det er ikke helt slik
 
Jeg er ikke tøff nok til "å kjøre" en riktig detox. Det krever å droppe om,trent alt bortsett fra frukt, grønsaker og vann. Nå som jeg trener ganske mye føler jeg at det ville gjøre meg meget trett og sulten. For meg er det stort TING å droppe godteri, kaker, boller og brød. Så jeg laget en lett, tilpasset mine behov, versjon av detox;

En liten detox alla Ania. Jeg skal spise veldig sunt i 10 dager. Ingen koffein, ingen hvete (brød, pasta osv. ) ingen rød kjøtt, sukker og behandlet mat. Kanskje lettere å skrive hva jeg skal spise; frukt, grønt, nøtter, fettfri yogurth, litt killing og fisk. I tillegg skal jeg drikke mye vann, jus og tillater meg sportsdrikk på langturene.

Nattevaktsmat og nattevakts underholdning
Fikk ikke lest mye forresten, løp opp og ned
på sykehuset nesten hele natta


Jeg er nå på dag 3. Første dagen var jeg veldig sulten helt til lunsj. Salat og eple til lunsj gjorde ikke saken bedre; følte meg fortsatt sulten. Det hjalp med grønsaker med yogurtdressing til middag. Neste dagen fortsatt sulten til lunsj, men etter å ha tilføyet yogurt til salaten, ble det mye bedre. Til middag spiste jeg salat med killing; veldig mettende faktisk. Jeg savner ikke kaffe eller te, men nå på nattevakt, savner jeg noe varmt å drikke og noe smått å putte i munnen. Nattemat består vanligvis av frukt og jus så det er ingen bombe og ingenting å venne seg til. Jeg dropper bare popkorn (et must på nattevakter). Nå på dag tre føles det veldig greit. Jeg er blitt vant til maten og det er deilig å være ordentlig sulten når man skal spise. Det blir en travel helg, med mye aktiviteter med barna og 2 nattevakter til. Jeg kommer nok ikke å ha tid til å savne maten.

 
 
Mellomlangtur  er på planen på søndag. For se hvordan hard trening kombineres med dette kostholdet.

Lykke til til alle på Hytteplanmilla. Fortsatt litt trist fordi jeg må stå over denne gangen. Håper å få lese om løpet i morgen natt!!!

6 kommentarer:

 1. Beundringsverdig påfunn - og sikkert deilig for kroppen. Du får legge inne en utfyllende rapport etterpå slik at vi (iallefalle en) sjokoladejunkie får vite om det var verd det.
  (rent psykisk - fysisk vet vi jo det er rett -)

  SvarSlett
 2. Vil også gjerne ha utfyllende rapport :-) Lykke til! Jeg går rundt og gruer meg til at jeg skal (må) ha noen uker med ingen/lite løping etter maraton - da må jeg slutte å spise alt jeg spiser nå, og det går jo ikke!?! Håper du får inspirert meg :-)

  SvarSlett
 3. WOW det kaller jeg disiplin og innsatsvilje!! Imponert! Gleder meg til å høre oppsummeringen av dette forsøket!! Lykke til videre!

  SvarSlett
 4. For eit kjempespenannde prosjekt!
  Eg ser også fram til meir rapport om dette!

  Eg har tru på slikt. Detox er jo ikkje målbart, men det er jo spennande å kjenner etter kva som skjer i kroppen.
  Dessutan må det jo vera inspirerande å endre på kostholdet ein stund?

  Det er ikkje noko "sunn" te du kunne drikke på nattevakt?
  Grønn te skal jo vera så bra, det skal til og med finnast grønn te som går an å drikke (eg synst ikkje grønn te er godt eg da, men men)?
  Eller lage varm fruktsaft, f.eks. rød druejuice då blir det jo nesten som ein sunn variant av gløgg?

  Lykke til vidare!

  SvarSlett
 5. Oj, oj, dette er et prosjekt som det står respekt av for min del. Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg ikke ville klart å gjennomføre et sånt opplegg. Ikke nødvendigvis fordi jeg mangler selvdisiplin, men fordi jeg ikke ser fordelene veier tyngre enn ulempene. Men kanskje din opplevelse kan endre det? Spent på rapport.

  SvarSlett
 6. Ja jeg skal nok legge rapport. Nå når jeg har skrevet dette, så må jeg jo gjennomføre også. Takk for tipset Imke. Jeg har funnet to typer grønn te hjemme faktisk skal prøve det i natt.
  Jeg vet ikke hva jeg får ut av dette heller, måtte bare prøve. I det siste følte jeg at jeg spiste hele tiden og jeg følte meg veldig full og mett, ble liksomt aldri sulten. Har lest på en blogg om detox og tenkte at jeg kan prøve det også. Jeg klarer ikke å gå ned på noe jeg må liksomt kutte det helt ut. Det er bare 10 dager derfor er det ikke så mye ulemper med dette. Jeg ville nok ikke klart meg uten yogurth og nøtter, men slik jeg ordna dette er det ikke mye forlangt. (sier foreløpig)

  SvarSlett