løping

løping

lørdag 5. januar 2013

2012.............. 2013

Året 2012 var et fantastisk år.

 Det var første året jeg virkelig gikk inn for å konkurrere i løping og å trene strukturelt. I 2011 løp jeg bare en løp: Oslo maraton. i 2012 løp jeg både 10km en del ganger (Sentrumsløpet, I form løpet), 2 halvmaraton og 3 maraton. Fordelen med å løpe alt for første gang er at man alltid slår PB.Hver eneste løp er personal best. Slik ble det helt til Drammen Halvmaraton.

Familehåp. Han får vel løpe sin maraton en gang. (nr120)


Fra begynnelsen: Holmestrand Halvmaraton i april var en skikkelig opptur. Jeg følte meg veldig bra gjennom hele løpet og avsluttet nesten med neg split i veldig god form.   Andre var døden nær, mens jeg kunne bare løpt videre. Veldig hyggelig løp forresten, anbefales!
 På hjemmebanen i Drammen ble jeg veldig skuffet.Jeg var sliten bare etter første 5km og det var første gangen jeg fikk dårlig løpsopplevelse. OK... jeg var jo skadet og fikk ikke trent. Dessuten var jeg hele tiden redd at leggen ville ikke holde (man må finne unskyldningen hvor man kan)

årets beste resultat og mye glede


 Heldigvis Oslo Maraton 2 uker senere, ble helt annet opplevelse. Ny PB og jeg var ikke like sliten som etter maraton før. Jeg tok det helt på sparken og jeg koste meg nesten hele veien. Nå føler jeg meg som en løper!!!
Stockholm Maraton (den kaldeste i historien av Stockholm Maraton ever) var den første maraton da jeg kom under 4 timersgrense. Den kommer jeg aldri å glemme!!! Har lyst å dra til Stockholm en annen gang for å oppleve publikum og den attmosfæren jeg hørte om. i 2 varmegrader, regn og vind var det ikke veldig publikumsvenlig maraton.

i regn og vind og kulda og under 4 timer..

I desember drog jeg på andre sida av verden for å løpe. Honolulu Marathon var på toppen av ønskelisten siden jeg begynte å drømme om å løpe maraton i det hele tatt. Trodde først at jeg kommer å drømme om den resten av livet. Det viste seg at drømmene må man bare gripe og oppfylle selv. Jeg jobbet hard for å få det til og jeg ble ikke skuffet. Jeg løp 15 min langsommere enn min PB i Oslo, men med tanken på forholdene, er jeg (i ettertid) ganske stolt av megselv. Det var deilig å løpe i kort løpeskjørt og singlet i desember og bevise at Nordmenn klarer varmen også.

 i den menneskemengden...

 og nesten alene. legg merke til palmer!


Jeg elsker å løpe maraton enda mer enn før. JEg elsker det som kroppen min tåler og klarer. JEg er ganske stolt av alt jeg klarte å oppnå i fjord, bare på hard arbeid og viljestyrke.
 Nå ønsker jeg bare løpe raskere. For å kunne delta i alle løp jeg vil må jeg få bedre resultater. ( de fleste maraton jeg vil løpe har latterlig høye krav til resultater for å kunne kvalifisere seg).

I 2013 sal jeg løpe bare en maraton; 40 Berlin Maraton men den skal bli knall...Jeg skal kvalifisere meg til Boston maraton (ha!...drømmer igjen men kanskje,,, jeg må da løpe en maraton på under 3:48 ha!!!...)
i will conquer 3:50 og kanskje 3:48 på
en marathon...


 Alt er mulig, men det kommer å kreve mye av meg, jeg må virkelig jobbe med tempo. Jeg er ganske utholdende og sterk, men jeg løper for langsomt. Det tar ca 10km før jeg i det hele tatt starter å kose meg og finner min tempo. (dumt å måtte varme opp i 10km til en maraton).
Jeg har nok også utrulig dårlig teknikk og det bør jeg jobbe med, men da må jeg finne noen som kan lære meg å løpe riktig!
OG når det gjelder trening... da har jeg ikke peiling, det Silja prater om i sin innlegg (pulssoner, laktatterskel osv) er helt gresk for meg. I need help!!!
Så hva er planen til å nå målet?
Jeg skal delta i flere korte løp: noen 10km og en del halvmaraton, mer enn i 2012, jeg skal definitivt løpe 21km på under 1:50!!!
Jeg skal finne noen å løpe med i hvertfall en gang i blant. Kan ikke vente på at mannen min kommer i form nok til å ville vøre med, dessuten så trenger jeg noen som er bedre og som vet mer enn meg.
Jeg skal prøve å spise riktig og håper at kanskje det vil gi utslag på resultater.
Skal virkelig trene styrke (meldte meg til en treningsenter) må vel unngå skader hvis jeg vil trene hele året.
Skal variere mer. Nå har jeg sykkel og i sommer skal også svømme. Trenger litt armstyrke også.

Så nå er hovedpunktene klare , planen skal finnpusses og jeg håper at  i september I will take Berlin....
Mange løpeturer og mye trening foran meg...gleder meg allerede!!!

flere såne bilder kommer i 2013

10 kommentarer:

 1. Jeg heier på deg; dette blir et enda bedre år skal du se! ;-)

  SvarSlett
 2. Så mange (lange) løp du har vært med i i fjor :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja regnet ikke med den maraton i des. det ble bare slikt. Men jeg ble sliten av så mye maratontrening. Bli godt å slappe og slipe en maraton på våren.

   Slett
 3. For ei herleg oppsummering av ditt 2013!

  Og eg er imponert kor godt du greier å formulere dine mål. Du seier at du ikkje kan så mykje om trening (sånn laktat, pulssoner osv) men du har veldig peiling på kva du får til, kva som er viktig for deg og kor ditt forbedringspotensiale er.
  Tilbake på 70-80-tallet før pulsklokka heldt inntog så blei det mange gode resultat også utan pulsklokka og laktattestar ;)

  Eg synst du er flink eg, fortsett med det!

  Godt nytt år og lykke til!

  (kva med ein halvmaraton i påska i Drammen da, hadde det vore noko? Eg lurer litt på denne nemleg, og hadde jo vore artig om fleire skulle løpe denne, sånn motivasjonsmessig for å koma i gang ;) )

  SvarSlett
  Svar
  1. Den halvmaraton i Påske er faktisk ganske behagelig. I fjord var det drittdårlig vær, men hvis du skal være med så får jeg vurdere dette. Har tenkt å løpe halvmaraton i Poznan (der jeg kommer fra) og det er 7 april, men det spørs om jeg klarer å få fri til å reise. Håper at slik hjemmelaget opplegg kommer å fungere for meg.Godt nytt år til deg også

   Slett
 4. Godt Nyttår!
  Så mange fine opplevelser du har hatt og hvor artig det har vært å være med på veien!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt Nyttår til deg også. Håper det blir like mange dette året. Det var gøy å delta i alt sammen.

   Slett
 5. Man skal ha noen hårete mål, og de kan jo justeres litt underveis?
  Jeg tror du har alle muligheter for å nå dine, men det er klart det koster; du har jo et liv å leve også.
  Så kanskje det treningssenteret du har meldt deg inn i kan bistå deg med å nå dine mål? Kan de hjelpe med pulsnivåer, kanskje de måler laktat- eller O2-verdier? Ellers kan man jo gjøre det på feks. Melkesyrefabrikken.
  Jeg heier uansett på deg, og gleder meg til å følge deg også i 2013!

  SvarSlett
 6. Takk Anna. Det er sant at "livet" er i veien for treninga noen gang. Skulle ønske at jeg vant i Lotto og ikke trengte å jobbe. (i hvertfall ikke så mye). Men slik livet er må vi bare gjøre det beste ut av det. JA jeg håper at jeg får noe nytte av treningsenter. Det blir noe nytt!

  SvarSlett