løping

løping

søndag 3. februar 2013

Mengde trening og løpelyken

Jeg hadde et lite prosjekt gående; ville løpe 6 ganger i uka. Det ville være umulig å løpe 7 ganger i uka siden jeg har nesten alltid fult dag på mandager og jeg ville ikke gi megselv muligheten til å mislykkes på første forsøk.
Fra en deilig tur i vinter ettermiddag

Så i 4 uker løp jeg med bare en fri dag i uka. Jeg løp mine vanlige turer; en intervall, en raskere kort tur, en lang tur og en bakke trening. Den korteste turen var på 8 km, den lengste på 19 (på Mølla!!!)

Beina klarte seg veldig bra. Jeg klarte å loggfør over 70 km/uke i de 4 ukene og jeg ble vant til dette. Nå er kroppen min, både hodet og beina vant til mengden av løpinga. Kneet begynte å gi litt beskjed at kanskje det ble litt mye, særlig etter en tur ute i dypt nysnø, men ellers er alt greit. Det er nesten bedre å være forberedt til å trene hver dag, da er det ingen mulighetet til å utsette ting, kan ikke si OK jeg tar fri i dag også. Psykisk er det lettere å ha trening i planer hver eneste dag, men...

Noen av de lykkeligste stunder 

Ser kanskje ikke så lykkelig ut, 
men belive me I am

Det er ikke gjennomførbært i lengden. Nå hadde jeg ingen avtaler bortsett fra jobb og hjem. Jeg har ikke vasket klær på 2 uker og barna begynner å mangle det ene og det andre. Jeg har utsatt/byttet noen vakter og nå må jeg ta dem igjen. Denne uka måtte jeg til frysør før vakt istedenfor å løpe og jeg klarte ikke å holde planen, torsdag ble en treningsfri dag nr 2 forrige uka.
Denne uka skal jeg ha 7 vakter og bakvakt i helgen, så jeg må nok prioritere å sove.! Jeg må rydde litt i klærne til barna ellers får jeg nok tlf fra barneværnet snart. Så jeg må gi opp min lille prosjekt. Denne uka blir det 2 eller 3 dager uten løping, og jeg er ikke blir.

Motto<

Jeg begynte å bli skikkelig avhengig av trening (spesielt løping). Jeg elsker å løpe, spesielt ute på en varm, solfyll vinterdag. Jeg kan ikke forestille meg å måtte ta pause eller kutte det helt ut. Jeg bryr meg ikke så mye om hvor fort jeg kan løpe og om jeg klarer å slå andre, men jeg vil kunne løpe for den følelsen det gir meg. Det er bare en ting som er bedre (og jeg snakker ikke om sjokolade...) ;)

Så jeg sier til alle, bare begynn! Start å jogge og hold ut med det! Det blir tungt i starten, men etterhvert .... REN LYKKE


1 kommentar:

  1. Heftige saker ;-) Har observert på Endomondo at du har kjørt en hel haug med gode økter siste ukene; slikt blir det resultater av! Slikt blir det resultater av selv om du ikke kan løpe 6x den kommende uka! Noen uker har både hode, kropp, famile og jobb og alt godt av litt mindre trening ;-)

    SvarSlett