løping

løping

fredag 17. august 2012

5 uker etter skaden

Liten oppsumering. Siste 5 uker har jeg løpt totalt 65km, syklet litt og svømt minimalt. Og det var de ukene jeg hadde ferie og stooore planer. Jeg skulle ha 2 økter hver dag og være kjempeforberedt på Oslo Maraton (som er om bare 5 uker!!!).
fra Oslo Maraton sin side

Det ble ikke slik og selvom det manglet ikke på motivasjon, viljen og tid, så kroppen ville ikke.
Hvis jeg gikk med en gang til spesialist istedenfor å regne med at leggen reparerer segselv, så ville jeg sikkert mye lengre i opptreninga nå. Mann lærer seg av sine egne feil!

Denne uken har jeg løpt 15km og 20km, leggen protesterer ikke noe nevneverdig, men jeg kjenner at den er ikke 100% og jeg skal visst være tålmodig og trå varsomt frem.

Det jeg oppdaget imidlertid er
1. Sykling gir meg ikke nok kondisjonstrening (det blir liksom for lett, eller kanskje jeg sykler for kort/langsomt)
2. Etter 5 uker nesten uten trening taper man masse kondisjon og det gir utslag på farten.
3. 5 late uker er lik 2kg plus, men det føles som om jeg la på meg omtrent 20kg spesielt når jeg løper.
Jeg løper nå kjempelangsomt og om jeg hadde en maratontempo på 5:30-5:40 så nå løper jeg lange turer (15 og 20km) på tempo lang over 6 min. Jeg kan løpe korte intervaller ganske fort, så det er ikke farten som ble dårligere, men jeg mangler utholdenhet, jeg blir sliten, tung og tørst og jeg MÅ stoppe, alle oppoverbakker må jeg gå (ikke på grunn av at det er så slitsomt, men fordi leggen tåler ikke oppoverbakker ennå).
Det lover ikke bra for maraton om 5 uker ! (skrek og gru), ble informert om dette på facebook i dag og fikk fullstendig panikk.Og jeg skal visst løpe halvmaraton i Drammen om 3 uker (enda bedre). Det blir en sjekk på formen. Klarer jeg ikke halvmaraton i presentabel tid, så har jeg ingenting å gjøre i Oslo.
Nå må jeg rekke 4 lange turer til; en halvmaraton og 3 turer på 25, 28 og kanskje 30km. Håper formen kommer tilbake i tide, regner ikke med PB i Oslo, men gidder heller ikke å traske i gatene i 5 timer.

8 kommentarer:

 1. Så bra at du er ute og løper igjen! Jeg skjønner at du er frustrert, men vær tålmodig. Det tar ikke lang tid før du løper så fort som du pleier. Jeg hadde seks uker rundt påske der jeg ikke fikk løpt langturer. Det var tungt å starte opp igjen, men det tok ikke mer enn to uker før jeg løp som vanlig. Lykke til! Jeg skjønner at det er skuffende at du kanskje ikke får satt ny pers i Oslo, men det er dessverre sånn løpelivet er. Noen ganger blir man forstyrret av at kroppen ikke virker helt som man vil.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror nok at jeg skal ta mer en 2 uker for å komme tilbake. Min tempo på turer som jeg løp i 5:30 tempo er nå på over 6;10. Det lover dårlig for Oslo Maraton, jeg gitt opp PB men håper bare å klare den

   Slett
 2. Dårlig form vet jeg alt om; og det er ikke noen morsom følelse! MEN: det kommer seg!! Ta ting som det kommer, ikke stress, og forsøk å kose deg. Husk at det alltid kommer mange flere løpebegivenheter, både senere i år og til neste år. Så hvis du ikke føler at det går veien sin nå så kan du senke skuldrene og jobbe videre mot et mål litt lenger frem i tid.... ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk jeg skal nok høre på deg. akkuratt np er jeg så frustrert!!! det gikk såååååå bra...så jeg er bare skuffet over megselv. Prøver å finne ut om jeg kunne ha unngått skaden. Synes det er ganske kipt når så kort pause gir slik fall i formen

   Slett
 3. Krysser fingre og heier på deg! Jeg tror også at formen kommer raskt tilbake, du har godt grunnlag, men som Silja sier, prøv å ikke stresse med det! Formen kommer tilbake :) Lykke til!

  SvarSlett
 4. Takk. Jeg må nok smøre meg med tålmodighet og det er veeeldig vanskelig for meg. Oslo maraton er ikke den eneste maraton jeg kan løpe, så jeg må bare ta det som det kommer

  SvarSlett
 5. Ja eg skjønner frustrasjonen din. Skadar er alltid kjedeleg, men hugs på at viss det er slitasjeskadar så er det eit teikn på ubalanse i kroppen, så om leggen fungerar igjen, vær alltid litt på vakt (sjølv om det er kjedeleg, eg skal ikkja ta frå deg lysten eller optimismen, men det er så dumt å få igjen ein gamal skade...)
  --> Og viss du føler at sykling blir for lett for deg, så må du gjerne ta deg ein tur hit og prøve dei vakre bakkane i Seljord ;)
  Men du blir best til å løpe av å løpe, klart det.

  Men om du gjorde om heil maraton til halvmaraton i Oslo, og fokuserte heller på å springe bra denne?
  Kanskje det er bedre for leggen, og så slepp du å tenke på ny PB på maraton?
  (Det gjorde eg i fjor)

  SvarSlett
  Svar
  1. Skal pørve meg først på halvmaraton i Drammen. Går det bra så går det å løpe Oslo maraton også. Det med å ikke være sliten på sykkel...sikker for enkelt løype, jeg kunne nok syklet i bakkene på Konnerud også, men er litt pyssa for det

   Slett