løping

løping

mandag 16. januar 2012

Variasjon fryder

underlaget på de 5 av 18km i dag.kjedelig men deilig

Denne uken har jeg prøvd noe nytt! Ikke noe ny treningsform eller noe så ekstremt, jeg har bare prøvd å løpe andre ruter og andre tider en jeg pleier. Og det ble gøy. På torsdag løp jeg en tur  i byen rette etter jobben (i pausen mellom jobben og en forelesning). Det gikk kjempebra og jeg ble overasket over hvor fort jeg ble klar og ut døra og hvor mye jeg klarte å utføre i løpe av  1 time. Jeg vet ikke om jeg ble så sliten av løpeturen eller dagen generelt, men jeg holdt virkelig på å sovne på forelesningen og  lurte på om jeg kunne bare  sige under benken. Det har aldri skjedd før!!!
På fredag sovnet jeg også kl 19:00 (er kjempesliten til tider), jeg våknet igjen kl 22:00 og tenkte at nå er  det dagens løpeøkt ødelagt, men  jeg startet tredemølle  og gjennomførte intervaller (3 0g 5 min med 1 min pause mellom 4 ganger). Etter at jeg våknet ordentlig (ca 10 min) ble det faktisk ganske vellykket økt og jeg har planer til å gjøre det igjen.
I dag var det tur for" langtur". Jeg løp ut av  skogen og på asfalt.... helt utrulig men hovedveiene er faktisk bær og det var deilig å endelig ikke trenge å sparke fra og skli. Jeg løp hele 18km, Det var lenge siden  jeg løp så lang på en økt.
Nå har jeg bestemt meg å planlegge treningene litt bedre. Ikke bare bestemme meg at jeg skal løpe 4 ganger i uka og ca det og det. nå skal jeg legge opp plan med ukedager og distanser og  ingenting er umulig løping kl 22 på natta (for meg veldig sent på natta) er helt grei, lange turer helt grei, en tur rett etter jobben; noe forandring.
Jeg skal også prøve å konsentrere meg på å løpe jevnt (i samme tempo) hele turen uavhengig hvor lang.
Alt i alt vellykket uke og  en god plan!

6 kommentarer:

 1. Løping kl. 22! Det hadde satt systemet mitt helt ut av spill!

  SvarSlett
 2. Fikk du i det hele tatt sove etterpå??
  Planleggeing er A og Å for meg, både antall økter og km, så kommer intensiteten/ farta litt ut fra dagsformen. Ja, utenom på intervallene da, da må det jo være full pupp, ellers er jo poenget borte.

  SvarSlett
 3. Ikke noe problemm å sovne. Bare en kort dusj, en banan, tannpuss og sovnet med en gang, mangler nok søvn for tiden

  SvarSlett
 4. Tenk at noko så enkelt som å prøve noko nytt funkar så bra? Berre det å velge ei ny løype kan gje ny inspirasjon til treninga.
  Eg likar best å springe på kvelden, men kl.22 er ganske seint, ja. Men eg hugsar eit par gonger der eg gjorde det same, og det var ganske deileg.
  Håpar at du imellom all planlegginga fortsatt har rom til nye idear, for det virkar som om du finn på mykje bra der :)

  SvarSlett
 5. Misunnelig på den bare veien. Er allerede lei av å spøle rundt på snø og is - blir så stiv i lårene. Legger og ankler også faktisk, muskler og ledd jeg ikke har hatt vondt i siden forrige vinter.

  Som regel er jeg så mett og utslitt klokka 22 at løping ikke kommer på tale.

  SvarSlett
 6. Den der veien er fortsatt bar men nå er det så kaldt at det er kulda som blir problemmet! Det hjelper med planen. Klarer faktisk å holde den !!!

  SvarSlett