løping

løping

søndag 15. april 2012

21,187km i regn og sludd på 1time, 52min

Da har jeg deltatt i min første halvmaraton. Resultatet ble 1time og 52min.  (offisjelt 1:53.17) (det var litt rart med finish på halvmaraton så jeg løp litt for lang og glemte å slå av klokka så er ikke sikkert på sec.). Egentlig litt for bra . Nå vet jeg hva jeg må strekke meg til og det blir ikke lett å slå.
Theo kjempefornøydt med medaljen

Det var bra at jeg løp en organisert løp for hvis det var under trening hjemme så ville jeg gi opp veldig fort. Det regnet og det var kaldt og grått. Løypa virket veldig mye opp og ned. Veldig mye ned egentlig men noen av bakkene var virkelig ganske tøffe (stakkars de som løp maraton og fikk monsterbakken 3 ganger).
Grått og vått og ganske æsj


Jeg er definitivt en langdystanseløper (hvis jeg er noe i det hele tatt). Halvmaraton og egentlig bare maraton er distanser for meg. Noe kortere blir jeg ikke god i.
 Jeg ble ganske forskrekket når rett etter start alle begynte å løpe forbi meg. Til og med en mann som så ut som han var 80 år gammel, en stiv mann som løp med begge armene plantet ned langs kroppen. En jente som så ut som hun veide 150kg og røykte sigarett rett før start. Jeg kikka på klokka og så at vi løp i 5:00 tempo. Hallo...! jeg hadde lyst å skrike.."folkens vi klarer ikke å holde denne tempo det går alt for fort!!!".
Men folk bare fortsatte. Jeg fant ut at det blir ingen vits i å prøve å henge med. Så lenge det var noen bak meg så var det greit. Jeg løp uansett for fort (målet var å komme under 2 timer og jeg fant ut at tempo på 5:30 ville holde). Heldigvis de km jeg tråkka uke etter uka var ikke forgjeves. Jeg tok den sigarettrøykende jenta ved 5 km, den gamle mannen ved 9 km og etter første runde på14km, tok jeg omtrent 30 andre løpere. Siste 3 km ga jeg skikkelig gass og løp i tempo på under 5:00 min/km. Jeg følte nesten som jeg har mer og mer energi jo mer jeg løp. Når jeg hørte en jente bak meg klage på at det gjorde vondt kjente jeg godt etter...nei ikke noe vondt her da er det bare å løpe litt fortere!!!
Hvis vi løp bare 10km ville jeg ikke klare å løpe fortere og resultatet ville nok være ganske elendig, hvis jeg skulle løpe hel maraton, da ville jeg nok løpt langsommere fra starten og det ville nok begynne å gjøre vondt det også. Så hatten av for de som løp i dag 42km (i det drittværet..)
Også litt kommentarer ang organisering;
 Det var første Holmestrand maraton så det er plass for forbedring og det trengs. Masse rot ved utdeling av startnr; ble sendt frem og tilbake mellom 4 forskjellige bord før en mann fant mitt nr. Og de annonserte med blide funksjonærer; vel første dama jeg spurte om hjel, glefset "ser du ikke at jeg hjelper noen andre jeg har ikke tid å hjelpe deg" det var for blide folk. Heldigvis ble det mye bedre langs løypa.
 Mål for halv maraton var noen hundre meter før mål for de andre løp og der stod det bare en liten lapp "mål for halvmaraton" så jeg var så usikker at jeg fortsatte bare videre til hovedmålet (glemte å så av klokka også).
Når jeg begynte på den andre runde (etter 14km) så starta akkurat en pulje med folk som skulle gå 7km og da var det trangt og vanskelig å manøvrere blant folk.
Ellers veldig mange gode drikke stasjoner. Syntes så synd på de barna som stod å venta på at noen skulle ta noe fra dem at tok både vann og sportsdrikke og gel på nesten hver stasjon og måtte kaste over halvparten (gelen prøvde for første gang og det er vanskelig å svelge). 
Noen av vaktene på veien var skikkelig full av energi og gjorde alt for å heie på de løpende.
Litt rart å løpe i et liten løp selvom man løper med andre så løper man liksom alene. Jeg var så redd å være sist for det ville virkelig merkes!
Til slutt DET VAR GØY!
JEG FIKK RESULTAT TIL Å STREKKE MEG TIL VED NESTE LØP!
Jeg løp til sammen 24km , men jeg kan ikke tro at jeg klarer å delta i et løp uten å stresse og bare ta det som trening. Nervene ble der og jeg løp fortere enn jeg ville gjort på trening.

15 kommentarer:

 1. Gratulerer med et fantastisk gjennomført løp! _For en tid! Jeg koste meg skikkelig da jeg leste om hvordan folk løp forbi deg (kjente meg igjen fra Birkebeinerløpet), men så tok du dem jammen igjen og mer til! Kjempebra!

  SvarSlett
 2. Å så bra! Gratulerer med supert gjennomført - på tross av kjedelig vær. Været må man nesten bare ta, ikke stort annet å gjøre. Deilig å kjenne at man har mer igjen siste halvdel, det ble vel en ypperlig negativ splitt dette. Gratulerer - bare å hvile på laubærne nå. (c:

  SvarSlett
 3. Gratulerer! Kjempebra løpt av deg, i dårlig vær og til så god tid! Kult at du tok igjen de som raste av gårde fra starten. Perfekt disponert :)

  SvarSlett
 4. Hei og gratulerer. Det ble årsbeste for meg også og er fornøyd med dagen. Men jeg er enig med deg ang. Organisering. Hvor var km.merkingene siste 5km.? Og de gående! Hva tenkte egentlig arrangørene?. Jeg mistet nesten et minutt på de kilometerne..... Det var en utfordrende løype og jeg har aldri løpt en halvmaraton med slike bakker, monsterbakken, målbakken og den ved brua der alt liksom sa stopp... Derfor er jeg glad for at du hadde dagen. Denne løypa krevde et hode og en kropp med overskudd og kontroll på egne ferdigheter :-))) Gratulerer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var i hvertfall glad at jeg ikke løp full maraton og måtte opp monsterbakken 3 ganger. Det var i overkant mange bakker. Bra at jeg ikke visste om det på forhånd. Gratulerer til deg også. Bra at det gikk så fint tross alt.

   Slett
 5. Gratulerer med et kjempebra løp! Hurra! Høres ut som om du er god på å disponere... Bare la de urutinerte fare, tenker nå jeg, de får smake steken etter hvert! ;) (men 80-åringer skal man ikke kimse av altså, de kan være noen råtasser...) :-)

  SvarSlett
 6. Gratulerer med vel gjennomført og bra disponert løp!
  Sånn gamle seige menn er tøffe altså, og så og si alle blir revet med i starten. Det føles så lett og greit, full av adrenalin som man er. Men det får man betale for senere. Uansett så hjelper selve konkurransen en til å ta i det lille ekstra, som man ikke får til på trening.

  SvarSlett
 7. Gratulerer. 8min under målet ditt er jo strålende.
  Du blir nok ultraløper!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra jobba, Ania:-))) Herlig å ta forbi deltakere utover i løpet, skikkelig godfølelse. Du har jo disponert helt riktig og kan være stolt av dagens prestasjon:-)

   Slett
 8. Gratulerer med flot gennemført løb. Det lyder som et hårdt løb med vejret imod dig, men flot disponeret. Formen er god og træningen betaler tilbage. :-)

  SvarSlett
 9. Tusen takk for alle gratulasjoner.
  Når det gjeller disponering i løpet jeg tenkte ikke så mye på det. Det ble bare slik.Det ble ikke negativ splitt, men det ble hele veien omtrent samme tempo (i hvert fall begge 10km helt likt). Fantastisk god følelse å kjenne at man kan , at all treninga gir til slutt resultater, at det var verdt det!

  Og jeg tror ikke jeg blir en ultarløper. Har ikke tid til så mye trening så vidt klarer meg med forberedelser til maraton.

  Den gamle mannen, fant jeg ut etterpå løp hel maraton og fullførte.Ja man skal ikke undervurdere de gamle, sige.

  Anbefaler å delta i div. løp. Jeg skal nok "leve" på den gode følelse av mestring nok en par dager til.

  Til Trude og Janicke: det går nok kjempabra i London. Uansett resultat denne gode følelsen etter avsluttet maraton er verdt alt svette, vonde bein og mer til. Lykke til

  SvarSlett
 10. Gratulerar så mykje med utruleg bra gjennomført halvmaraton!!!
  For ei bra tid også!
  Men du har jo heilt klart forberedd deg grundig, men likevel, i det været, med slutt og regn kan ein jo fort bli litt treg også.
  Nå vekte du mange gode minne til min første halvmaraon (Fevik den gangen), spesielt rundt starten, og at det var mange som sprinta i full fart (hugsar virkeleg også at me bruka 5min på første km, til min store forskrekkelse).
  Og eg fekk hold. Måtte la mange dra. Men henta mange igjen.
  Spennande lesing!
  Så snill av deg å ta ekstra drikke av ungane, dei er jo så søte når dei står der med pappkrusa i hendene :)

  Så bra at du syntest det var moro!
  Det smittar, for nå kjenner eg at løpelysten vaknar her ;)
  Ha fortsatt god restitusjon og kos deg meg fantastisk resultat! :)

  SvarSlett
 11. Grattis med vel gjennomført!! Jeg holder fortsatt på å oppdatere meg på bloggene; har vært litt for hektisk.... ;-) SÅ, dermed sen gratulasjon fra meg ;-)

  SvarSlett
 12. Tusen takk Silja. du har masse å oppdatere deg på, så aktiv som du er på blogger. .0)

  SvarSlett