løping

løping

fredag 21. september 2012

maraton/halvmaraton/?

Ok..da har jeg rotet det til. Maraton og halvmaraton i Oslo er nå fulltegnet. Hurra for arrangørene, bra gjort!, men...
Jeg var veldig treg i å ombokke distansen og ventet til å hente startnr for å gjøre dette. Sendte mannen min presis kl 12:00 på Rådhusplassen for å sikre meg en av de siste plassene for halvmaraton. Hvis jeg bare sjekket nettet før ville jeg spart ham for det masset. _Halvmaraton var fulltegnet dagen før. Så nå har "damen" fåt mitt tlfnr og ringer hvis det blir noen som trekker seg og jeg får lov til å bytte distanse. Jeg sitter med telefon 5 mm fra meg, men begynner å innse og forberede meg mentalt på at jeg skal løpe kl 10:25 i morgen. Men er jeg god nok til å løpe maraton? Klarer jeg å være fornuftig å gi meg før målet er nodd? (jeg er ikke så god at jeg kan bare løpe 42km på sparken)

Fra siste løpeture på 16,3km
Været ble litt bedre enn det som er meldt i morgen

Når det er sagt, så tenker fortsatt at jeg kan løpe med maratonpulje og løpe bare en runde. Jeg kan løpe langsomt og prøve å klare hele maraton. Jeg kan også løpe i 5:30-5:40 tempo og for løpe så lenge det føles greit. Har også merket meg at ca 29km er vi tilbake ved Rådhusplassen så det ville passe å gi seg der.
Det er alltid dumt å få DNF på resultattlista, men det er jo bedre enn DNS og definitivt bedre enn DOA (dead on arrival) som en av mine kollegaer påpekte på jobben i går.
Mannen min kjenner meg så godt; han er redd  for at jeg kommer å løpe hele 42,195km. Jeg er litt redd for det også, for jeg vet at jeg er ikke forberedt slik jeg ville. Den lengste turen i siste 3 måned var på 25km. Jeg løp noen lange turer i det siste som gikk greit, leggen er nå greit, kan ikke skylde på skaden lenger, men maraton er jo laaang.
Roy (mannen min) truer at han skal ringe og masse på meg, eller dra meg fra løypa hvis jeg løper for lang.Men hva er for lang?
Tshorta er hentet. Fint modell dette året. Den skal nok brukes
Jeg har fri i dag; sitter bare i sofa med laptoppen på fanget og vannflaska ved siden av og grubler. Begynner å forberede meg mentalt på å løpe maraton, for de fysiske forberedelsene er det for sent nå.
Jeg skal ikke løpe i dag, skal ikke trene, skal spise pasta og ligge på sofa og vente på råd fra dere. Takk 

9 kommentarer:

 1. Ingen gode råd bare masse gode lykkeønskninger uansett hva du ender opp med ;-) Jeg tviler ikke ett sekund på at du klarer å løpe maraton med "manglende" forberedelser.... men hvor bra det er i forhold til leggskaden osv er det vel ingen som kan si noe sikker om... Lykke til uansett!!

  SvarSlett
 2. Lykke til og løp fornuftig!

  SvarSlett
 3. Hehe, ser ikke ut til at du har noe valg nå, nei! Er veldig spent på hvordan morgendagen blir for deg, og gleder meg til å lese rapport. Du får ta en mil om gangen og vurdere underveis hvor lenge det holder! Lykke til! Helt enig i at DNS er verre enn DNF (og definitivt bedre enn DOA).

  SvarSlett
 4. Tricky og litt skummelt hvis mannen din har rett og du ikke kjenner dine egne begrensninger, gjør noen av oss egentlig det? Jeg lar meg rett som det er overraske over hvor mye smerte man overser bare fordi man har joggesko på og VIL VIL løpe.

  , når det er sagt, er jeg som Silja, sikker på at du klarer en fin fin maraton, og er det jo svært rart hvis ingen trekker seg fra halv.
  Lykke til ihvertfall.
  Jeg skal løpe 10, og har nesten ikke løpt i høst, i tillegg var jeg bare en hårsbredd fra fylla igår, elendig beslutning!

  SvarSlett
 5. Ta dette som en helt "avslappet" maraton. En maraton uten forventninger om tid, og spar på kreftene. Da får du nok en god opplevelse. Men lytt til kroppen underveis. Løpet er ikke verdt å bli invalid over lenger tid for. Lykke til!

  SvarSlett
 6. Sier som Janicke, lytt til kroppen - men bortsett fra det, LYKKE TIL, uansett distanse! :)

  SvarSlett
 7. Hei,
  Har du lyst til å bytte maratondistansen din med halvmaratondistansen min?

  Mvh
  Morten

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvordan skulle vi gjøre dette? Vil du løpe maraton?

   Slett
 8. Åi åi, nå sit eg her på laurdagsmorgon (herregud, nå heldt eg på å skrive "laurdagsmaraton" hahaha) og lurar på kva du har bestemt deg for!!!

  Hm det er for seint å kome med gode råd, men dei hadde eg ikkje uansett, bortsett frå at eg ynskjer deg lykke til uansett kva det blir,
  og om det blir DNS, DNF eller DOA (den synst eg var morsam), gi blaffen i dette!

  Av og til så blir det ikkje som ein hadde tenkt.
  Tipper på at du løper heile maraton, eg, men håpar at du er snill med deg sjølv og tek det heile som ein laaang treningstur.
  Det burde jo vera mogleg, med så mange deltakarar, og om du tek det veldig veldig roleg så kjem du sikkert likevel ikkje sist (viss det er ei trøst).

  Pass godt på deg sjølv, og lykke til og kos deg!!

  SvarSlett