løping

løping

torsdag 2. august 2012

Absolut alternativ trening

)
min ny trenings"kamerat" i nærmeste tiden

For å svaret på spørsmålet mitt fra forrige innlegget...absolutt alternativ trening. Og jeg velger sykkel pluss litt svømming.
Jeg har vært på NIMI (hva ville vi gjort uten den) og fikk fantastisk time hos en fantastisk fysioterapeut (tusen takk for tipset Janicke). For en hyggelig man og for en positiv opplevelse.
Først og fremst trodde jeg at jeg kommer å betale rundt 700kr, men hele timen med massage, akupunktur 9og veiledning kostet under 300kr jeg fikk henvisning og neste timen om en uke blir enda billigere). Det er definitivt verdt det. Jeg skulle ha kommet mye tidligere og fikk beskjed å ringe direkte neste gang skade skjer for det er visst veldig viktig å reagere med en gang skaden er skjedd.
Slike muskel skader blir ikke bra av å bare hvile...da blir musklene bra i hvile men når jeg begynner å trene rives musklene igjen og det gjør vond igjen. Det gjelder å langsomt og tålmodig å venne muskel til større og større belastning. (Takk Imke, enten du var mye hos fysioterapeuter eller er du rett å slett veldig god på dette.)
Oslo maraton kan fortsatt reddes, hvis ikke er det ingen krise. Jeg skal ha tålmodighet. Det viktigste er at jeg blir bra til slutt og at jeg kan trene noe i mellomtiden.
Dessverre i min alder (ja da jeg er ikke 20 lenger)  kommer jeg å trenge fysioterapi og jeg kommer å skade meg. Kroppen er ikke helt den samme og selvom den er nok bedre enn hos noen 20-åringer, så likevel er den 42 år gammel!!!
Jeg setter pris og tar vare på det jeg har og tar det som det kommer. Det er ikke slutt på min maratonkariære!!!

5 kommentarer:

 1. Nei og nei, har du blitt skadet? Her er jeg "offline" en drøy uke og så skjer det slikt. Så veldig leit! Supert at du har kommet deg til fysioterapeuten! Slikt går sjelden bort av seg selv, så det er viktig å få de riktige rådene. Det har funket supert for meg, så jeg krysser fingre og tær for at du er fikset og klar til Oslo!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er 30 dager uten ordentlig løping. Har avkreves del av musklene i venstre beina. Det gikk ikke over av segselv. Men fysioterapeuter, håper jeg får meg på bane igjen. For en hyggelig man! Jeg har tro på at den akupunkturen kommer å fikse beina. Ifølge ham jo mer vondt jo bedre det virker, så det bør virke skikkelig bra!

   Slett
 2. Bra du er ved godt mot! Håper du får hjelp av fysioterapi, og blir helt bra igjen!

  SvarSlett
 3. Takk det håper jeg også Lille søster. I dag fikk jeg løpe 6 km !!! hurra, og jeg fant ut at sykling kan være en fin opplevelse (bortsettfra at det er ...tungt å løpe på stive beina etter sykling)

  SvarSlett
 4. Så bra at det ser ut til å ordne seg! :)

  SvarSlett