løping

løping

torsdag 11. april 2013

Sesongstart. Poznan Halvmaraton

Årets første konkurranse unnagjort. Jeg løp på 1:53:17 (begynner å lure om de ikke tok feil når de målte tiden min i Holmestrand ifjor på 1:53:07).


i mål ! løp i mengden hele veien ikke rart med nesten 6000 deltakere


Beina er ganske stive etter 21km på asfalt. det var ikke bare blåbær, men det gikk jo greit. hadde virkelig ønsket meg å komme på under 1:50 men det ble ikke denne gangen (vet ikke hvorfor, kanskje jeg har der ikke i meg, kanskje jeg må¨trene litt mer tempo?). Poznan er egentlig veldig flatt, men for å være det var det ganske utrulig mye bakker på  veien 11km var rett opp hele veien. noen bakker opp brua og på slutten ellers fint, jevn asfalt

på toppen av en bru

Det var utrulig morsomt å løpe hjemme med min søster og mine foreldre til stedet. Må si at det var overraskende veldig bra opplevelse.
Løpet var godt organisert, været var perfekt, det var masse ivrige tilskuere på veien (selvom løpet startet kl09:00 på søndag). Løpet kostet 60zl (dvs ca 120Nkr) og i det fikk vi teknisk T-shirt, pasta party og hvis noen ville også gratis overnatting, inkludert.
Det var 6800 påmeldte til løpet, 5800 som gjennomførte i det 1130 kvinner. de fleste selvfølgelig fra Polen. Jeg fikk 18 plass i min klasse (kvinner 40-45 år) men det var bare 85 i den klassen og 192 plass blant kvinner. Det er fortsatt flest menn som løper i Polen, men det kan nok forandre seg fort. Det var visst 2000 mer påmeldte i år enn ifjord så det øker som ellers i verden. Poznan ordfører løp også og han klarte det på under 2 timer! Eliten avsluttet på 1:03 og det var 18-åringer fra Kenia.


eliten! De folka er helt fantastiske

som sagt flest menn

asfalten hele 21km
Jeg må si at jeg følte meg som en helt for hvor jeg gikk og hvem jeg snakket med ble mektig imponert og jeg har fått både min søster, hennes datter og 2 venninner til å løpe. de kjøpte i hvertfall sko og nå må jeg bare ringe og masse på dem litt.
Kanskje min mål i livet er å få folk til å løpe?! Ha! Ha!
Mannen min er allerede smittet. Endelig klarte jeg det etter et års massing og pushing, men nå løper han 1 time nesten hver dag.

stolt av Norge i min genser med norsk flage på armen

Sentrumsløpet er neste. håper bare at våren kommer snart, for det er fortsatt masse snø på Konnerud og ikke lett å løpe ute. Dessuten har jeg operert både tanna og noen føflekker og kan ikke anstrenge meg ennå. Det kribler i beina, men jeg har ikke løpt ennå siden søndag.

8 kommentarer:

 1. Det er jo bare begynnelsen av sesongen, da - jeg synes det var kjempebra, jeg, gratulerer :)

  SvarSlett
 2. Sesongen har akkurat begynt så du har plenty av tid til å komme under 1:50. Du har også hatt noen solide mølleøkter siste tiden (har jeg sett på Endomondo) som viter om at du har mer inne! Så spør du meg så sier jeg som Astrid at dette er bra til å være tidlig i sesongen og at dette resultatet lover bra for videre progresjon! Heier på deg ;-)

  SvarSlett
 3. 120kr, inkludert gratis overnatting, pastaparty og t-skjorte høres eventyraktig ut. Meldte meg på sentrumsløpet igår og måtte ut med 400kr pr.pers, og alt du får der er lov til å løpe i en time. Jaggu bra at jeg er treg og dorsk, får mer valuta på pengene da enn dere som løper knappe 50min -)

  Gratulerer så mye og jeg er også sikker på at du kommer undder 1,50. Det er god karma og få familien i løpesko.

  SvarSlett
 4. , forresten må man være i ro etter å ha fjernet føflekker? Jeg har også noen som bekymrer meg men har virkelig ikke tid til å være 'syk'. Trodde det bare var å skjære, plastre og fortsette som vanlig?

  SvarSlett
  Svar
  1. kan ikke få de vått i noen dager og det frister ikke å løpe og ikke dusje etterpå!

   Slett
 5. Takk for gratulasjoner. Begynner å virkelig håpe på å komme på under 1:50 men det blir mange sjangser til i denne sesongen. og ja Ingalill det var kjempebillig. Til og med med flybiletten (300Nkr tur retur) ble det billigere enn hvilken som helst halvmaraton i Norge og i tillegg snakkes det om å øke priser for løpsdeltakelse i Norge!!! sjenner ikke

  SvarSlett
 6. Gratulerer med bra gjennomført! Må være moro å løpe i hjemlige trakter, med venner og familie. Hva er målet ditt i Sentrumsløpet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hadde lyst å klre under 50 min men nå vet jeg ikke Se min neste innlegg

   Slett