løping

løping

tirsdag 22. oktober 2013

iFIT 100dagersprosjektet og mølleløping...

Jeg har allerede skrevet om min nye mølle der og nevnte at den er iFIT compatibel. (som de fleste NordicTrack og ProFit maskiner) Da viste jeg egentlig lite om det hele. Nå 1 måned senere ble jeg kjent med programmet og sier bare Oh My God!!! hvis man ikke får inspirasjon av dette så vet ikke jeg. Nå vet jeg at det er andre programmer for eks Runtheworld osv men jeg kjenner bare til i FIT og jeg er blitt en fun!
Hvis man ikke for inspirasjon til å løpe av dette så vet ikke jeg.

iFIT og googlemaps match made in haven


Jeg har et mølle med skjer så jeg kan se på den enten kart, satellittbildet fra lufta eller streetvew av det jeg løper over mens jeg tråkker på mølle. Samtidig høver og senker seg mølla avhengig av virkelig høydeforskjellen i terrenget. Jeg kan bruke ferdige ruter og da jeg har bl. annet funnet ruter over noen nasjonalparker i USA, noen langs kysten mest i USA, ruter over div maraton bl annet London, Berlin, Boston New York m.f. Jeg kan også tegne egne ruter på kart og løpe dem med streetvew (så lenge det finnes). Jeg har prøvd å løpe i Oslo i Poznan (Polen), på Hawaii og i New York og det finnes street vew nesten hele veien jeg løp.
Hvis man har  iFit Running App  kan man faktisk løpe med den ute og etterpå løpe samme rute på mølle.
Man kan konkurrere med segselv og med andre.  Man kan også velge noen av programmer for vektreduksjon som er utarbeidet av Jill Michaels kjent fra The Biggest Looser og bli motivert av henne.

den berømte dama som skriker mens man trener

Jeg har ikke prøvd alt ennå konsentrere meg på å løpe noen ferdige roter og noen få jeg tegnet selv.
I dag løp jeg i min barndomsby; forbi mitt hus, min videregående skole, jobben til mine foreldre og videre i skogen mot min sommerhus. Det gikk kjempefort og deilig, Jeg løp over 13km og kunne bare fortsette. Bilder var ikke sørlig utdatert (løp forbi internasjonal messeområdet og det stor plakater om utstilling fra 2011)

min Poznan om sommer i begynnelsen
av Norsk vinter


IFIT gir definitivt en ny mening til mølleløping, det er ikke bare noe kjedelig lenger, det har mer fordeller enn bakdeler egentlig så jeg må ta meg i nakken for å gå ut å løpe. De fordeler er enda mer merkbært i vinter, men som generelt noen av pluser; jeg kan  koble i Phon til høytaler på mølle og sliper ørepropper, kan styre vifte og demping. Når jeg nevnete demping den gjør løping til en nesten skonsomt sport. Jeg har konstant runnersknee problem men på mølla kjenner jeg ikke noe til mine vonder, verken mens jeg løper eller etterpå.  Er det mer man kan ønske seg? Kanskje sol over mølla som man kan regulere men det kommer ikke med det første. :))))
Hvis jeg kunne ville jeg invitere alle til å prøve den, men min mølle står på 10km soverom. Jeg måtte faktisk fjerne kleskap for å få plass men hvem trenger klær? Uansett 90/ av mine klær er til trening og de får plass i skuffer på vaskerommet

***

Jeg skal fortsette å løpe ute så mye som mulig det er jo ute jeg løper konkurranser og det er det jeg må trene på, men når det er mørkt, kaldt, våt ute da er mølla mi perfekt. Kan ikke skylde på mye bortsett fra latskap hvis jeg ikke trener. og evt sykdom. Jeg må si det er ikke gøy å løpe med mageproblemmer. Jeg prøvde på søndag og selvom det gikk på super mølla mi måtte jeg stoppe hver 300m for å suge til seg luft. Etter 9 km var jeg døden nær.

bildet er verdt 1000 ord

Slik rak min 100dagers prosjekt.
Kan ikke skryte på meg ideen. Prosjektet er kunnskapsrikstrening sin idé. Det går ut på å trene in 30 min om dagen, hver dag for 100 dager. Det er kanskje mer beregnet på de som trener mindre enn meg, for meg betyr det å blande litt andre former av trening enn bare løping (kan ikke løpe hver dag for 100 dager. Da bør jeg om skader egentlig). Men som sagt røkt hele prosjektet når jeg fikk skikkelig kvalme og feber på søndag. Jeg tvunget meg til liten tur på søndag men etter denne fiaskoen ble mandag tilbrakt nesten i sin helhet i senga. Dagens økt gikk fantastisk så jeg må være bedre, skal prøve å henge på mine 100dager-1.

10 kommentarer:

 1. Hei, Hundredagersprosjektet er faktisk en venninne av meg sin ide, det er Kunnskapsrik trening som har blitt inspirert av henne (har skrevet sak om det i Runners World sist utgave):-) Utrolig kjekt med tredemølle, da. Det står høyt på min ønskeliste. Kan du si hva du måtte ut med for den.. Hvis jeg spinker og sparer noen måneder, så kanskje....

  SvarSlett
  Svar
  1. Må beklage til din venninne faktisk☺️ Når det gjelder mølle koster 23000 på XXL men mannen min prutet ned til 20000 og vi fikk iFIT modulen på kjøpet. Han er nordlending det forklarer vist pruting. Det er mye penger men jeg føler at vi får virkelig bruke den. Det er vel mølle eller New York maraton? Jeg fikk min første mølle for 11 år sida etter første fødsel og det var det som fikk meg til å jogge så jeg er virkelig fans

   Slett
 2. VIL HA!
  , men faren er at jeg da aldri kommer til å løpe ute, tror ikke hunden blir så glad -), skulle også si at jeg ikke har plass, som er mitt forsvar mot ting jeg egentlig ikke burde ønske meg, men så leste jeg om kleskapet ditt og tenkte at det skulle nok la seg å gjøre å skvise inn en på hytta. Er de sammenleggbare? VIL HA.
  Må ønske meg til femtiårsdagen -)

  God bedring til deg, magetrøbbel suger!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får løpe ute!!! Når det er fint høst eller vårvær da er det ikke noe bedre enn å løpe ute. Jeg kan ikke løpe med hunden uansett for han drar for mye og alle katter og fugler i nabolaget er i fare. Møllen er samenlagdbær og tar ikke så mye plass etter løping drar jeg mot vinduet jeg har virkelig liten soverom så plassen er ingen undskyldning. Men den er dyr. Så lenge både jeg og mannen min skal bruke den nesten daglig i vinter så etter 2 år vil det betale for segselv ( sammenlignet med treningsenter medlemskap). I tillegg er manen min litt rar og han vil ALDRI gå på treningsenter. Det er visst helt uhørt å vise seg svett blant folk. Magen er bedre takk. Det var noe hele familien fikk en etter den andre. 😁

   Slett
 3. Så kult! Nå fikk jeg veldig lyst på en sånn mølle, men det var de pengene da... Og plassen. Vi bor ganske trangt fra før av, og den lille ledige plassen vi har, der skal det nå stå en sykkel på rulle. Enda verre å sykle enn å løpe ute på vinterstid vettu... Hmm, kanskje jeg kunne rydda plass i boden...
  100 dager i strekk, det tror jeg kan fikse. Lager du en challenge på Endomondo når du er bra igjen, så er jeg med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Anna det var en god ide jeg laget en challenge på Endomondo som starter på mandag. Da kommer den ¨slutte en dag etter min borsdag (3 feb) Da starter vi på mandag ingen unskyldninger!!!
   Sykkelrulle tar litt mindre plass det er sant men jeg synes det er mer kjedelig enn å løpe på mølle Vi har nemlig rulle også men den står i skapet ;(

   Slett
 4. ÅÅÅ ein sånn mølle burde ein hatt ja!
  Spesielt om vinteren, det må jo vera utruleg kult å løpe "rundt i verda", ja da hadde løpestatistikken min gått til topps!

  Kos deg med den, det virkar jo virkeleg som den er meir nyttig på soverommet enn kleskapet (eg har heller ikkje kleskap - nokre IKEA-.hyller gjorde susen :D)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei ! Det er ikke nok et vidundermiddel. Mølla skal ikke løpe for meg, men det er et godt steg på veien. Og nå har jeg ingen unskyldning. Starter 100dagersprosjektet i dag; dvs 100 dager med min 30 min trening hver dag. Da blir den brukt flyttig. Bli med, sjekk på Endomondo

   Slett
 5. Utrolig gøy med egen mølle! Skulle ønske jeg hadde muligheten til dette, men blir nok litt i dyreste laget for meg. Kanskje noe å ønske seg til 30 årsdagen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Mia det lønner seg nok bedre å bale bli medlem av en treningsenter hvis man er en å bruke mølle, men vi er to plus barna iblant og jeg har litt spesiell man som liker ikke å svette "in public". MEd småbarn er den veldig nyttig; det er både treningsmasj´kin og antikolikk-maskin ;)) God gave til 30årsdag, definitivt

   Slett