løping

løping

mandag 30. september 2013

Berlin maraton... tanker under 42,2km

Årets høydepunkt er over. Det var det hele sesongen og alle timer ute på asfalten og ikke på mølla dreier seg om. Og har jeg noe å skryte av? noen ville si jeg noe ville si tja og enda andre nei, men jeg er ganske fornøydt selv om det kunnevart bedre og det kommer å bli bedre,,, jeg lover.
Jeg klarte å slå Pb, men ikke så mye. 42,2km i Berlin løp jeg på 3;56 min. (selvom Garmin viste at jeg løp over 43km og endomondo tulla helt og stoppet ved 35km da tlf gikk tomt for batteri).


yes her har vi bevis for hele slittet skoa fikk sin site maraton.
3 hull og de er ferdig, heldigvis kjøpte jeg nye på messe
Fra begynnelsen;
Siden jeg har jobb, tre barn, mann og bikkja, kan jeg ikke bare reise når jeg vil. Så jeg ankom Berlin i siste liten med fly midt på dagen på lørdag. Rett fra flyplassen tok jeg taxi til messe for å hente startnr. Jeg skjenner at det var over 40000 startnr til å dele ut, men hallo for en kø!!! jeg tilbrakte 1,5 time i mengden til jeg kom meg frem til skranken

Tenkte i den køen det kommer definitivt på bloggen ;(

Messen var enormt, masse spennende å se på og kjøpe. Klarte ikke å stå imot fristelsen og skaffet meg nye mizuno men med tanke at mine gamle har 3 hull og er blitt på over 2000km så trengte jeg det.
Jeg fikk også tildelt den berømte armbåndet fikk min finisher Tshirt (ha hvordan viste de om jeg klarer å komme i mål egentlig?) og så var det veien tilbake til hotellet .....tok meg over 1,5 time og tre byttinger på T-banen, men endelig kom jeg i mål. Skulle egentlig bruke litt tid på å planlegge løpet og ordne litt mat men shit da, gidded bare å dusje og ligge i senga. 
Det viste seg å ikke være så lurt når neste dagen oppdaget jeg at butikker var fortsatt stengt før maraton starten og måtte nøye meg med vann og en sportsbar til frukost.


den berømte armbåndet som skulle forsikre orden
og redde oss fra alt!klarte også å legge min underskrift på tavla for
framtidige generasjoner (omtrent i midten)


Det var ca 2 km fra hotellet til startsområdet så det gikk greit, jeg regnet hele turen som oppvarming. Hadde med meg en gammel flisjakke som ble etter start kastet til sida. Velger å tro at den ble donert til noe som trengte den. Jeg var ikke den eneste som ofret jakka der.
atmosfæren før starten var helt fantastisk tenkte at alle som opplevde det måtte få lyst til å løpe og delta på mer løp, det bare rev i skoene og beina ville ikke stå stille. Sola skinte musikk dundret i høytalere, ballonger ble sluppet fri og vi ble off.... Garminen og endomondo ble startet og beina begynte å løpe, så lenge det gikk annen i mengdenbare se på den folkemengden


Tenker på hun dama under Oslo Maraton som alltid spår løpere "hva tenkte du på under løpet?# og da vil jeg svare har hva jeg tenker under 42, 2km

og da er tankegangen  min slik ; første 5 km; Det går jo drittfint, og har er hotellet mitt enten går jeg av her eller så løper jeg hele 42km...  ha ha...Nå vil jeg gjerne ha noe å drikke ....Skulle de ikke bare stå på høyre og hvor er sportsdrikk? asj den smakte dårlig.... fæ.... mageknipp, mageknipp!
det går fint igjen opp til ca 10km hvorfor går det så treg? kan ikke de folka flytte seg litt, det er som å løpe bak en mur, nå må jeg bare forbi, mellom de to kanskje.... shit det likte de ikke.... Hvis Janicke ikke klarer det under 3:30 så vet ikke jeg... det er jo perfekt løp!
Det er som halve Danmark løper her og den andre halvdelen heier på.. Hvor er norske flag, er det noen Normen her, hvorfor klistret jeg den flagg på armen?...
10 til 20km det gikk fort , ikke noe problem, men hva skjer egentlig km merker sier noe annet, Garmin er ca 400m foran og endomondo tuller fullstendig, så mye elektronikk og man kan ikke stole på noe.
halvmaraton på 1;55 det er litt for langsomt hvis jeg skal under 3:55 jeg kommer å sprekke uansett på slutten så jeg bør sette litt tempo her,,,eller heller sette opp tempo etter 35km hvis det fortsatt går annen...
20 til ca30km og nei nå får jeg mageknipp igjen herre Jesus nå da ! slapp av pust pust rolig det går bedre. Hvem vil servere te under maraton... Den teen var egentlig kjempebra, mye bedre enn den sure sportsdrikken og den er lunken så jeg får ikke mageknipp igjen..den skal jeg drikke neste gang også...nå kommer den gel stasjon... herre Gud hva som skjer hva er det for en forskjell for de folka om de løper på 3;55 eller 3:55,30 må de dytte slikt ..kom deg ut av dette ut ut... blackcurrant, hmmm den var god må kjøpe slike for senere...Jeg bør kanskje skru opp tempo litt han Tim er sikkert i må allerede !!! siste 10-12km oj det begynner å bli masse folk, tar de bilder noen sted? kommer å se dumt ut igjen. 
Oj nå kneet løste seg fullstendig, nei .... Kjøre Gud please la meg komme i mål, hvis du hjelper meg så blir jeg super snill, skal aldri kjefte på barna mine mer, pleaaaaase... yes, yes 35km ok hva skjedde med endomondo dam? shit Iphon er tomt for batteri dritt... nå skal jeg prøve å gi alt.....bare at jeg har ikke mer å gi, det går ikke jeg skal være fornøydt hvis jeg klarer å holde denne tempo.. høyre venste din fete ku (snakker kjærlig til megselv) klarer du ikke dette? du er vel bedre enn dette....Ok hun der i rosa jakka henne må jeg bare ta .....ca 38km Hvem egentlig målte den veien fra Marathon til Athen, kanskje det er bare 40 km, hvorfor kunne det ikke være 40km? og hva med de jæ... 195m på slutten hvem som fant på det, sadister!!! ...oh my God, oh my God nå ser jeg Branderburg Tor, er jeg der, ...ikke grin, ikke grin.. må jeg alltid grine? nå ødelegger jeg målbildet igjen...Ok jeg kan grine klarer ikke å smile uansett selvom jeg fikk betalt for det. JAAAAAAAAAAAA!!!!!!!
ok det ble ikke unde 3;55 nå må jeg løpe det igjen ;(
 I mål  ja det er lett for deg å si "keep moving" hvis du løp 42,2km vet ikke hvor fort ville du bevege deg fremover... Hvor er vann, jeg vil ikke ha øl ash, de kunne ha vin eller sjampania, men VANN please... må ikke sette meg ikke sette meg for jeg klarer ikke å stå opp etterpå. 
Må komme meg til hotellet for å sette tlf på lading å ringe...


og slik ser det ut Berlin sentrum etter maraton


Jeg klarte faktisk å gå feil etter løpet å istedenfor å gå 2 km til hotellet gikk jeg 7 tok meg nesten 2 timer og når jeg kom inn manne min ringte etter å ha lettet på PC i internett history og ringt 7 forskjellige hoteler i Berlin klarte han å finne ut hvor jeg bodde å få takk i meg. Det skulle vi gjort litt bedre jeg kunne for eks lagt tlf til hotellet eller i hvertfall navnet til hotellet hjemme. Men vi lovte hverandre at det var første og siste gang jeg reiste noen sted alene, så neste maraton skal jeg reise med hele familien eller i hvertfall med Roy (mannen). Det blir for mye stress for oss begge.

Den største skaden etter denne maraton er faktisk
under bryste så etter sports BH har vel ikke kjøpt
riktig type ;( vondt er det i hvert fall


 Og nå har jeg lyst på flere maratoner, har faktisk meldt meg på Berlin neste år, men vil også prøve New York og må til slutt løpe fort nok til å kvalifisere meg til Boston og det er også London og masse andre. 
Bare hvordan kan jeg klare å bli enda raskere? hm ...mer trening, bedre trening... personal trener... gå ned i vekt... ?
Skal i hvertfall ikke begynne  å løpe kl 05:00 om morgen og sulte meg, men noe må gjøres begynner å bli lei av å være middelmodig. 
Gratulerer alle som løp i Berlin det var en opplevelse!!!


28 kommentarer:

 1. Gratulerer med ny PB!

  Artig å "lese" tankene dine. Det er utrolig hva man kan begynne å tenke på under de 42,2 kilometerne.

  Nyt restitusjonsdagene og lykke til med neste treningsøkt! Selv er jeg så smått igang etter Oslo maraton, litt uten mål og mening ennå, men det kommer nok et mål!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Ja trening etter maraton er helt uten mål og menning. Skal på første løpetur i dag, har lyst på mer men er ikke sikkert hva og hvor jeg skal nå

   Slett
 2. Middelmådig du lissom! Frøken overachiever:-)
  Gratulerer med flott løp, ble jo godt over 50 km dette, ikke verst på en søndag. Dette med finishertrøya undret jeg også på, tenkte dere fikk den i mål, som en medalje, fin var den ihvertfall. Flott rapport!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Ingalill, det er godt å høre fra alt dette fra deg :) Ja jeg tenker nesten 50km hva blir det neste?

   Slett
 3. Gratulerer! Hallo - klart du kan være stolt! Og enig med Ingalill, ikke noe middelmådig med å komme seg under 4 timer! Veldig, veldig stor del av de som løper maraton har ikke sjans til det, og de middelmådige er faktisk de som ligger på sofaen i steden (de aller fleste). Nei, vær stolt og fornøyd med egen prestasjon! Sprekt at du allerede har planene klare for flere maraton :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, OK jeg kan nøye meg med å være stolt av det å komme under 4 timer, når jeg tenker litt mer på det jeg burde være glad for å komme i mål i det hele tatt, ikke så mange som klarer maraton i det hele tatt ;))) og flere maraton frister til neste år

   Slett
 4. Å gratulerar med eit fantastisk godt gjennomført løp!
  For ein HERLEG rapport, det var utruleg moro å lese altså!
  At du hugsar det du tenkte undervegs er jammen bra, eg lider alltid av nesten fullstendig hukommelsestap etter konkurransar :D

  --> nå fekk eg faktisk lyst til å løpe maraton igjen eg også - med kanskje litt mindre ambisiøse mål (berre å kome under 2t på ein halvmaraton er ein prestasjon for meg).

  Måtte le høgt mange gonger mens eg las, det var så herleg levande beskriving av dine tankar under løpet.

  Ja for ein folkemengde!
  Apropos kø; det var eit tips eg fann for ironmantrening, ein burde også trene på å stå lenge i kø, for det kan ein fort oppleve dagen før løpet - og det var nok kanskje derfor finisher-Tskjortene blei delt ut dagen før - å la maratonløperar stå i kø i fleire timer etter endt løp er jo tortur...

  Og ingen fleire blemmer eller skadar?
  Noko gnagsår må ein jo alltids rekne med.
  Høyrest veldig bra ut :) :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Imke
   Jeg er så glad å høre at du fikk lyst å løpe maraton, det er mitt mål i livet få folk til å løpe og like det. Når man deltar på de løpene blir man så girra det er vanskelig å ikke bli revet med . Jeg som bodde i Polen på 80-tallet burde allerede vøre vant til køer, men... I Honolullu var det også over 40000 løpere men likevel ingen kø ved startnr utdelig! Det gnagsåret under bryste plager meg virkelig vondt å dusje, skulle tro at jeg får gnagsår på toa men nei. Jeg har nok funnet gode sko!

   Slett
 5. Så moro å lese, ler så jeg rister!
  men du, helt ærlig, så er du overhodet ikke middelmådig. Du er en hardtarbeidende mamma, og under 4 t er bra! Hvor mange kjenner du som i det hele tatt løper maraton? utenom oss bloggerne? Vær stolt!
  Og ja, det er mange fine løp man kunne vært med på. Finn et morsomt sted å løpe våren 2014 eller høsten, jeg er med;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Anna det er sant at jeg er har på løpebloggene så ofte at under 4 timer på maraton virker bare OK, men i den store sammenheng er det nok bra (bare ikke bra nok for meg ;)) Jeg skal på våren til London (hvis jeg blir trukket frem) eller til Edinburgh leste bloggen til Marit og ble helt trollbundet av denne maraton. Så det blir flere sjangser. Høsten neste år er lenge til noe blir det for jeg slutter ikke om jeg ikke mister beina mine først ;))))

   Slett
 6. Jeg synes, at du løb et rigtigt flot løb - tillykke med ny PR!, og specielt med tanke på, at din opladning til løbet ikke var perfekt. Jeg tror, at jeg ville være slået ud, hvis jeg ikke havde fået min morgenmad, og jeg havde slet ikke klaret de 42,195 km. med så lidt energi, som du gennemførte på.

  Herligt at læse dine tanker fra løbet - jeg husker ikke så mange af mine tanker bagefter, men genkender nogle af dine :-D

  Jeg håber, at de danske tilskuere også heppede på dig - jeg havde indtryk af, at mange heppede, så snart de kunne se, hvilket land løberen var fra - uanset om det var Danmark, Italien, Sverige, Venezuela eller Norge.

  Knus LisbethK

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Lisbeth. Jeg market ikke at jeg var sulten men da var jeg nok! Jeg skrev innlegge så fort nemlig for å huske alt jeg tenkte på. husker ikke så mye nå heller. Og ja jeg tror at Danskene heiet på alle. Men når jeg så de mengder ble jeg missunnelig ;)

   Slett
  2. Ania, du må tage en dannebrogstrøje på næste gang du løber i Berlin ;-) Da bliver du båret gennem løbet af de danske tilskuere :-D

   Slett
 7. GRATTIS!! Godt jobba! Morsomt å lese. Jeg tok bilder for kondis og det var MANGE danske flagg å skue. Ikke like mange norske flagg.... og det er jo helt håpløst å fange de norske løperene i kameralinsa hvis de ikke har norske flagg på t-skjorta. Jeg tror vi må understreke dette så flere norske løper med flagg. Flagg eller ikke: å løpe maraton er en bragd og å løpe maraton under fire timer er en enda større bragd. Så middelmådig: nei det er du altså ikke!! Du har all grunn til å være fornøyd og stolt. Å ville løpe raskere er en annen sak - du skal få lov til å ønske å løpe raskere, trene mot en raskere tid osv osv men ikke fordi 3:56 er middelmådig; for det er det ikke ;-) FLINK er du!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Silja. JA det var vanskelig å finne kjente i mengden. Så deg ikke heller. Men jeg så noen norske flag da.

   Slett
 8. Haha, så herlig rapport! Ja, her var det mange kjente tanker! Man får i grunn veldig mye tid til å tenke når man løper 42,2 km. Hyggelig at du sendte en tanke til meg også. (c; Under 4 timer og ny pb det er ingenting å kimse av. Du er en skikkelig tøff dame! Gratulerer med et supert løp!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og gratulerer selv. Jeg får nok ikke dine resultater, men skal skikkelig gjøre insatts neste år. vi skal nok delta i noen maraton sammen.

   Slett
 9. Gratulerer så masse med veldig bra gjennomført maraton! Jeg er så imponert over alle dere som klarer å løpe maraton! Det er tøft altså!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, det lar seg gjøre, tenker at alle klarer det, man må bare satse.

   Slett
 10. Hei.

  Vil du ha med bloggen din på runners.no? Hadde vært kjekt. Les mer her: http://bit.ly/runnersno

  Hilsen Frode K.

  SvarSlett
 11. Svar
  1. Supert, Ania! Vil du da legge til en merkelapp / etikett med navn "runnersno" på dette, og kommende løpsinnlegg? Les mer ved å gå til:
   http://bit.ly/runnersno

   Svar her i kommentarfeltet når du har gjort det, og jeg får lagt til bloggen din.

   Slett
  2. hei nå prøvde å legge til etikett runnersno håper det gikk greit

   Slett
  3. Nydelig. Virker fint. Alle nye innlegg som merkes med "runnersno" vil heretter dukke opp på runners.no.

   Tusen takk.

   Slett
 12. Åh, fikk frysninger av å lese hvordan du tenkte og følte underveis. Det er så utrolig mye som skjer i hodet i løpet av de 4 timene! Gratulerer igjen, du må være kjempestolt og superfornøyd med gjennomføring! Ser du kommet deg gjennom maratonblues nå og planlegger Edinburgh. Jeg løp der i mai i år og syntes det var et fantastisk løp og arrangement. En herlig by å reise til for hele familien. Mye gøyere enn Berlin, syntes jeg :) Perfekt løypeprofil også, du kommer garantert under 3:55. Lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Lykke til i New York Marit. Det var faktisk etter å ha lest dit innlegg om Edinburgh maraton at jeg meldte meg på den. Det eneste negative i Berlin (sånn for å løpe) var litt for mange mennesker. Og ja vi har planer å reise alle sammen. Hvor bodde du kanskje får jeg litt tips om hotel og fly osv? En gang til krysser fingrene for New York utrulig sporty av deg å ta det sånn nesten på sparken

   Slett
 13. Lenge siden jeg har vært inne og tittet her nå, men må bare si GRATTIS med knalltid på maraton! Pb er Pb, uansett hvor mange minutter, sekunder, eller tideler det er:) Det blir nok Oslo Maraton på meg til neste år, i og med at jeg ikke vet timeplanen min enda er det lettere å slenge seg på et fly og komme seg dit enn til Berlin. Men gleder meg til å følge deg på veien mot September til neste år!:)

  SvarSlett
 14. Bli med til Berlin neste år også, da er vi mange som skal dra. Og da blir det pers på oss begge:-)

  SvarSlett