løping

løping

søndag 6. april 2014

Holmestrand halvmaraton. På riktig sida av 1:50

Holmestrand halvmaraton i 2012 var min første halvmaraton og jeg har virkelig stor sympati for dette  løpet.
I 2012 var det første Holmestrand maraton i går var det den tredje og det var noe helt annerledes. Løypa var fullstendig forandret, mengde deltakere mye større og man kan lett merket at arrangerør hører etter på hva løpere vil ha.
Den fine medaljen til alle skikkelig proff


Holmestrand maraton er en perfekt løp for meg; det er akkurat så liten at man ikke løper i en kø og akkurat så stor at det er ikke bare eliten og løpere som løper 21km på ca 1 time som deltar. Maraton og halvmaraton starter samtidig og det løpes løyper på 5 km (4 for halvmaraton og 8 for full maraton) plus 1 eller to små ca1 km sløyfer i starten. Dette er løypen (dvs runden på 5 km). Runden går gjennom sentrum og langs fjorden hovedsaklig på asfalt litt på grus og den er ikke helt flatt, men ikke slik at man går bakker opp. (dessuten er det så mange tilskuere langs de bakkene at det blir flaut å GÅ). Løypeprofil .
Langs fjorden i sentrum , med kjempefint utsikt. 
Bildet er tatt etter halvmaraton så det er bare maratonløpere igjen og mye plass

Dette året har jeg bare positive ting å si.  Utdeling av starnr, parkering, godobagensinnhold alt bare positivt. Jeg ble henvist til gratis parkering fra vilken kunne jeg kjøre rett etter løpet uten å være sperret retning Oslo. Vi fikk drikkeflaske, teknisk Tshirt, Nytt utgave av "Runners world" og "Kondisblad". Medaljen som vist er kjempefint. Drikkestasjoner var plassert 4 steder langs 5kmløype og man kunne få vann, sportsdrikk, cola og appelsiner og bananer på hver. Egentlig bedre enn på de fleste løp. O alt uten LISENSAVGIFTEN!!!!
 Jeg må innrømme at jeg var skeptisk til å løpe 4 runder på 5 km, det kunne være kjedelig, men overraskende nok var det faktisk en perfekt løsning. Første to runder gikk greit og da var jeg over halvveis. Tredje runde var tungt og på fjerde da var det bare avslutning og jeg begynne å ymse sjansen til å komme på under 1;50 og ga alt. Det var faktisk lettere enn ellers for jeg viste hva som venter meg og hvor mange baker jeg har foran meg. Det hjalp også at jeg ble forbigått på tredje runde av de som løp sin fjerde runde og når jeg hørte hvordan de pustet og hvor sliten de var, tenkte at jeg må bli i hvertfall like sliten hvis jeg skal si at jeg gir alt.
Ved start var jeg egentlig forberedt på det verste. Siden mandag prøver jeg å utrydde streptokokker i halsen og er på penisilinkur siden tirsdag. Ble faktisk advart at jeg skal ikke anstrenge meg når jeg er på antibiotikakur og at streptokokker kan lede til alvorlige komplikasjoner hvis jeg ikke hviler riktig. Derfor var det bare 2 treninger denne uka og jeg følte meg sliten på hver av dem. Det ble dårlig til de grader at jeg ble kortpustet etter å ha gått opp trapper til 4 etg på jobben. Som dere ser hadde jeg ikke store forventninger til løpet og egentlig kom jeg med innstilling at alt under 1;55 var bra. Før jeg drog var jeg også bestemt på at nå skal jeg løpe den halvmaraton, maraton i Berlin i høst NY Marathon neste år og da er jeg ferdig med min løpekarierren. Regner ikke med flere PB-er og i min alder burde jeg være fornøydt med å komme i nærheten av det som før.

Derfor første runde løp jeg fullstendig uten å se på klokka og uten å være nevneverdig sliten. andre runde kikket jeg på klokken og oppdaget at jeg faktisk løp ganske bra og ganske lett, tredje runde ble litt tungt, men ikke ordentlig TUNGT. Fjerde runde da tenkte jeg at det er bare de siste 5 km, og etter de første 3 bakker var det jo bare flatt og med vind bak så det var bare å sparke med beina, vifte med armene og ta seg fremover i mål. Og jeg klarte det på 1;49;34 HA!!! Nå er jeg som Ole Einer Bjørndalen, skal aldri gi meg, alt foran meg. Meldte meg til Drammens halvmaraton allerede!
Må si med hånden på hjerte at jeg virkelig trodde at jeg klarer aldri å komme under 1:50 på halvmaraton og prøvde å være glad i min 1:51 PB Nå tenker jeg bare hva hvis jeg ikke hadde de J....a streptokokker i halsen, hva hvis .....osv. Kanskje jeg er ikke helt pensjonist ennå?
 perseverance  var alltid så glad i det ordet.

Min resultatt. I tilleg kan jeg si min gjennomsnitlig 
puls 170 og min maxpuls er 
179 (hadde jeg da noe mer å gi; kanskje)

Lykke til til alle som løper i dag i Paris!


15 kommentarer:

 1. Gratulerer! Høres ut som et fint halvmaratonløp.

  SvarSlett
 2. Grattis!! Du er tøff og en smule gal ;-) Men nå må du love å ta det med ro så du blir ordentlig frisk! Så, da er vi altså enig om at din tid som løper slettes ikke er forbi og at mange flere PB venter! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. For min unskyldning jeg var på jobben siden onsdag og jeg løp ikke med feber. Tror ikke noe skade er skjedd og ja tiden min er definitivt ikke over😉

   Slett
 3. Gratulere - du er tøff som fikk denne tiden med streptokokker inn i kroppen!! Jeg løp også halv - helt enig at de 4 rundene funket veldig bra. Det ga en god oversikt over hva man hadde i vente og det var lettere å disponere løpet riktig :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig med deg. Man kan ikke grue seg på forskud og 5 km runde er akkuratt passe. Vet ikke om det er like fint for maraton 8 ganger det samme ? Hm

   Slett
 4. Gratulerer! Så deilig at du endelig kom på riktig side av 1:50:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk tenk hvor mye glede man kan få av noen sec. Hvis jeg løp halv min langsommere så ville jeg nok ikke være like blid

   Slett
 5. Gratulerer med ny pers! Løp selv inn til ny pers på lørdag - endelig under 2 timer her i gården da. Det å lese om at du kom inn under 1.50 var virkelig motivasjon til å stå på videre :) Kanskje jeg kommer inn under 1.50 selv en dag?!

  SvarSlett
  Svar
  1. Gratulerer Sissel Jeg er virkelig glad å løse at jeg gir deg litt motivasjon. Da var alt verdt det. Og det tok meg lang tid å komme under 1;50, men alt er mulig. Du kommer der fortere enn du tror, bare fortsett og som sagt var "consistent" ikke gi opp. Lykke til

   Slett
 6. Hurra, hurra, ballonger og gratulasjoner.
  Det gleder meg at du fortsetter, neste nå er vel under 1,40? Shh, så ambisiøs som du er burde jeg kanskje ikke ha skrevet det. Deilig og lese om en slik positiv løpsopplevelse og ikke minst skryt om selve arrangementet. Nå som jeg, nok en gang, har bestemt meg for å løpe flere enn 2 løp i året, framover (eh, fra neste år?), skriver jeg opp Holmestrand i boka. Jeg liker dette med 5km runder, det er alltid greit å vite hva man har foran seg. Gratulerer igjen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingalill, tusen takk! Det blir nok aldri under 1;40, kanskje i neste liv. OG JA Holmestrand maraton (eller halv) til neste år. Du ville likt å løpe der, passe stort å virkelig hyggelig, slik typisk Norsk løp. Jeg drar definitivt neste år.

   Slett
 7. Gratulerer så mye!! Flott! Jeg løp hel i Holmestrand. Likte rundløypa keg også. Da vet man hele tiden hva som kommer:-)

  SvarSlett
 8. Hel maraton!? gratulerer Eline. Ville tro at 8 runder blir for mye, men kanskje ikke. Vanskelig med maraton så tidlig i starten av sesongen, jeg tar av meg hatten. GRATULERER

  SvarSlett
 9. Hipp hurra! Motgang kommer i bølger og 2014 er DITT år Ania. Og klart du ikke skal legge løepskoene på hylla. Dete r jo vi som skal ruule på topen av listene om 20-30 år :-9

  SvarSlett