løping

løping

tirsdag 27. mai 2014

I Form "oppoverbakkeløpet"

Last søndag skulle jeg være i Edinburgh og løpe maraton. Det ble ikke slikt (money money reasons);(
men jeg skulle ønske jeg løp maraton istedenfor å slitte meg gjennom Frogneparken og omg på lørdag.
I siste liten meldte meg på IForm løpet. Egentlig liker jeg ikke å løpe løp som er kortere enn halvmaraton. synes det er mer slitsom å løpe 10km enn en maraton. Under maraton har man mye tid der man bare "koseløper" (hvis en kan kalle det slikt) før det virkelig gjelder, men man blir mye mer sliten etterpå og man kjenner det lengre etter en maraton at man har løpt. Dessuten maraton krever mer trening og utholdenhet og mer psykisk styrke. Når det gjelder teknikk, tempo osv så er 10km mer passende distanse til å måle dette. Jeg ville løpe raskere, jeg må løpe raskere hvis jeg skal slå PB på neste maraton (Berlin) og nå er kvalifisering til Boston i sikte.


Derfor ville jeg sjekke meg, jeg var nesten sikker på at jeg kommer å knuse 50 min grensen denne gangen. Jeg klaret det flere ganger på trening, så det skulle være bare blåbær.
Oj hvor feil jeg var. I Formløpet startet med en bakke OK en bakke, men etter denne kom neste og neste og etter 2,5 km løping bare oppover bakke etter bake fikk jeg nok. Jeg oppdaget at det er ikke sjanser å komme på under 50 min og jeg ville bare komme i mål. Etter ca 7 km ble det litt flatt og jeg fikk hvile beina litt og virkelig løpe og så kom nye bakker (really...are you kidding? me WTH?) jeg ble så irritert at jeg begynte å gå...å gå jeg gikk ikke så mye under en maraton en gang, jeg ble irritert, sint og oppgitt.


min/kmbpmrpmmPaceHeart RateCadenceAltitude0 km1 km2 km3 km4 km5 km6 km7 km8 km9 km10:0007:3006:0005:0004:1703:4516517017518018550607080901001020304050607080

min Iformløp


Fikk se siste svinget og løp i mål for å ikke virke helt dum. 52 og noe orker ikke å huske en gang. Vil
bare glemme hele I Form løpet min meg på å ikke melde meg neste gang.
Bortsett fra løypa, må jeg skryte litt. Det var definitivt bedre enn for 2 år siden organiseringsmessig. Godiposer skikkelig gode mye som skjedde rundt arrangementet, helt greit å finne parkering i nærheten og familien koset seg i Frogneparken.
Det er bare løypeprofil og lengde.... Garmin viste at jeg løp bare 9,7km? velger å tro at det var 10 likevel. Vi sees nok ikke neste år. ;)


4 kommentarer:

 1. Ouch, det hørtes tungt og fælt ut! Varmen gjorde det vel ekstra tøft?

  MEN - så synd du ikke fikk løpt i Edinburgh!! Gledet meg sånn på dine vegne til å løpe der, for det er jo så fantastisk. Håper du får muligheten en gang i fremtiden.

  Hva blir ditt neste løp? (regner med det blir lenger enn 10K...) :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Definitivt ikke 10km skal nok løpe halvmaraton i Drammen og maraton i Berlin på høsten og hvis jeg ikke kvalifiserer meg til Boston skal nok prøve Edinburgh neste år.

   Slett
 2. Auch - ikke noe særlig god opplevelse :-/ Du har mange treningsøkter som er raskere enn dette så neste gang finner du deg en flat løype og så kliner du til! Glem dette dumme iForm løpet! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig skal glemme det dumme løpet. Hørte at Fornebuløpet er flatt kanskje prøver det istedenfor neste år?

   Slett