løping

løping

onsdag 16. juli 2014

100km uke

Det var egentlig lenge siden men fikk ikke tid å skrive før nå. Uke fra 26 mai til 1 juni. Inspirert av Jannicke (nesten hver uke for henne er 100km uke og enda mer) har jeg bestemt meg å prøve om beina mine tåler slik påkjenning.

105km fra 26mai til 1juni

Jeg valgte uka med lite dagjobb (bare 1 dag med dagvakt, resten var fri og nattevakter). For meg er det lettere å samle meg og løpe på formiddagen, når barna er på skole, i barnehagen og før jeg skal på jobb. Jobben min er litt fysisk krevende (jeg går, står mye og det er ting som skjer hele tiden i tillegg er det ganske høyt støynivå på labben så jeg er sliten både i beina og i hodet etter en arbeidsdag og da er det ikke lett å jogge/løpe etterpå).

For å klare 100km på 7 dager uten å løpe kjempelange økter måtte jeg planlegge og løpe hver dag og til og med på mandag ble det 2 økter på en dag. Jeg gjorde 2 økter på mølle og resten (6økter) ute. Været var samarbeidsvillig, beina var friske og jeg kjente ingen vonder (bortsett av mine kjære, faste vondt i kneet som jeg lærte meg ¨leve med").

100km uken

mandag ;  13,3km ute på formiddagen           11,2km mølle på kvelden
tirsdag;     14,3km ute formiddag
onsdag;     12,3km mølle (etter jobben)
torsdag;    14,4km ute (fridag) 
fredag;      19,4km ute (den lengste turen i uka)
lørdag ;     10,4km ute
søndag;     8,9km ute 

til sammen ; 105km !!!


Det blir nok den lengste uka til jeg dør. Overraskende nok ble det ikke så vanskelig. Mest vondt gjorde det faktisk på tirsdag og det var vanskelig på onsdag, men mest fordi jeg måtte trene ettter jobben torsdag og fredag to lange turer etter hverandre ble overraskende veldig hyggelig. Lørdag og søndag løp jeg etter nattevakter og da er man litt rar så jeg bare løp for å fylle på km. Det var ikke noe variasjon i mine løpeturer, ingen intervaller eller raske turer, jeg løp bare for å få km i beina. beina holdt, hodet holdt og på mandag etter denne uka hadde jeg faktisk lyst på mer. Det eneste som holder meg tilbake er nok andre aktiviteter, barna som må leveres hentes og kjøres til deres aktiviteter og jobben min. Hvis jeg var hjemmeværende ville jeg nok løpt mer. (tenkte naivt at på ferien så kan jeg løpe mye mer, men på ferien så er det kokende varmt og mannen som klager på mine løpeturer, han vet ikke hvor jeg er og jeg vil ikke sitte på kvelden å ta meg et glass vin eller to,,, kan ikke få vondt i hodet dagen etter hvis jeg vil løpe). Livet står i veien rett og slett.
Så det ble nok eneste 100km uke in this livetime.

Jeg gir megselv en medalje

N¨en måned etter leste jeg et sted at det kan gjøre veldig godt å ta spesielt tunge uker en gang i blant, så kanskje det var ikke så dumt. I hvertfall anbefales! JUST DO IT!

4 kommentarer:

 1. WoW ;-) Spenstig! Jeg synes det er morsomt å eksperimentere - se hvordan kroppen reagerer på ulike treninger - men dette eksperimentet med å løpe 100Km på en uke skal jeg ikke prøve på med det første; det høres for voldsomt ut for meg! Well done ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Silja. Virker voldsomt, men overraskende nok var helt grei, bare man har nok tid.

   Slett
 2. Vanvittig bra! Ja Jannicke har inspirert meg også til ein eller annan idé tidlegare.
  Så kult med 100km i veka.
  Det hadde ikkje vore noko for meg, sidan eg har lang restitusjonstid og hodet ikkje er på plass for tida, men eg hugsar ein hauste for to år sida, då skulle eg løpe 160km på - tja - 14dagar eller noko slik?

  Slik at blei 10km om dagen i snitt, altså mindre enn det du presterte, men pussig nok så var det ikkje så ille som eg trudde.
  Eg kom liksom inn i ein løpertilværelse.
  På med løpesko, løpe, ferdig.
  Eg løp stort sett ganske roleg også, varierte berre terrenget.

  Ja viss ikkje "livet" kom i vegen for ein ;)

  Eg likar VELDIG GODT at du gav deg ein medalje (eg fekk nemleg forresten ikkje fullført mine km på den tid).

  Den fortente du. Gratulerar! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk
   JA som du sier det er bare å "go for it" det virker voldsomt i starten, men gik helt grei. Men som sagt tok tid og jeg får ikke lov å bruke så mye tid på trening mer. Som sagt familie og jobben er de to faktorer sm stopper meg og jeg er glad både for familien og jobben, så kan ikke klage. Lykke til med treninga. Hodet må vøre med!

   Slett