løping

løping

søndag 12. februar 2012

Den magiske balansen mellom for lite og for mye trening. (/hofteledskade)

Ja denne klarte jeg ikke å finne ennå.
Jeg ble hele tiden kjempe glad og fornøydt med å være skadefri. synes utrulig synd på alle dere som sliter med skader og klarer ikke å trene så mye som dere vil. Min ankelskade er ikke noe problem, det oppstod fordi jeg skled ikke fordi jeg løp for mye, bruket hånd er egentlig ingen unnskyldning og med sykemelding fikk det meg faktisk til å løpe enda mer. Det er ikke noe problem å løpe med gips på hånda. (bortsett at jeg får ikke ta på meg verken hanske eller jakke og må løpe på mølle) og med alle DVD-filmer jeg kjøpte klarte jeg faktisk å gjennomføre en gang 20km på mølle.
Jeg har klart å løpe over 70 km i uka og det var en ny rekord.


det er i de ledene jeg har vondt

Men det har ikke vart bare for det bedre for meg. Jeg merket stikkende vondt i høyre hofte og det vil ikke forsvinne. Går greit til daglig bruk av beina, men med en gang jeg begynner å løpe gjør det vondt som blir bare verre jo mer jeg løper. Nå klarer jeg de smertene, men jeg vil ikke gjøre vondt verre og lurer på om jeg må kanskje:
1 ta en pause
2 løpe mindre og langsommere
3 begynne skikkelig med styrketrening
4 gå til legen og spørre om råd
5 melde meg på en helsestudio, få noen timer med en personlig trener og begynne med skikkelig tren ingsopplegg
Har nok flere alternativer, men noen blir for triste.
Foreløpig har jeg lest meg fram til mulig, senebetennelse, muskelskade (brukne Zlinjer i musklene), overbelasting.
Og alt kan skyldes for mye belastning (ikke bare for mye trening, men det at jeg er alt for tung), eller feil løpeteknikk (mest sannsynlig spesielt når jeg løper litt ujevne siden ankelskaden i nettopp høyre foot)
Har har jeg lest meg til noe som stemmer mest: hofteskade

5 kommentarer:

 1. Åå, jeg er så lei av løpeskader. Det virker som hver gang man er iform og vil øke mengden, går man på en smell. 2skritt fram og ett tilbake.
  Når jeg har vondt i hoftene kommer det som regel av dårlig tøying og stivhet, som igjen forplanter seg til knærne og ender opp med å gjøre vondere der enn i selve hofta.

  Tror Janicke hadde alvorlige hofteplager for noen år siden. Hun har sikkert mye bedre råd å komme med enn meg - som knapt har løpt over 30km i uka -). Krysser fingrene for at det ikke er alvorlig - og går bort med hvile.

  SvarSlett
 2. Jeg har også hatt vondt i hoftene i perioder med mye løping, men kanskje ikks å vondt som du beskriver her.
  Får håpe at tøying og styrketrening gjør susen, at du ikke har fått noen ordentlig skade.

  Altfor tung er du uansett ikke:)

  SvarSlett
 3. Hem.... samme regionen som jeg sliter med ;-) For å komme nærmere svaret ville jeg gått til noen som har tonnevis med erfaring! Det kan være lett å fortvile når smerten hugger til som verst i starten men kanskje er det ikke alltid grunn til å forvile likevel; kanskje er det ikke "worst case scenario" likevel selv om man lett tenker sånn i starten!!! Mitt råd: få klarhet i saken ved å spørre noen som har erfaring. Lykke til uansett!

  SvarSlett
  Svar
  1. Er det noe spesielt som hjelper deg?

   Slett
 4. Takk
  Prøver å finne noen lege som har litt peiling på sportsmedisin. Har en venn som er ortoped og idrettslege, men helt i Polen. Vanskelig visst å si noe uten å undersøkke meg.Men det kan skyldes dårlig demping og jeg må bytte joggesko. Tar foreløpig fri fra løping, kan ikke gjøre så mye alternativt pga brukket hånd heller, så jeg skal nok fordype meg i shopping i noen dager.

  SvarSlett