løping

løping

onsdag 29. februar 2012

I am back. :o)))

Nå er det på tide å løfte rumpa fra sofa. (ikke at jeg bare satt der, men mye løping ble det ikke pga vondt hofte).
Jeg har prøvd løping forrige  uke, det gikk fint til ca 5 km og da begynte jeg å kjenne vondt i hofte igjen. !,5 km til og jeg klarte ikke mer. Jeg følte meg fullstendig slått ut. Stockholm Maraton nærmer seg med store skritt og jeg føler at tiden begynner å bli knapp til å klare dette.
Slik var det før min første maraton ifjord. Jeg viste ikke hva jeg gikk "løp" til
I går var det så fint ute og hunden pippet hele morgen ved verandadøra. Da bestemte jeg meg å prøve igjen; kjente på hofte, litt ubehag, men må stå på en spesielt måte for å kjenne det, pytt pytt..vi får se.
Yes..det ble ikke særlig vellykket tur, både når det gjeller tempo og antall km, underlage også kjempeglatt og hunden måtte tisse hvert minutt. Så generelt ikke særlig vellykket tur, men hofte er ganske greit, det ble ikke være etter turen enn før, så jeg prøvde i dag også. Det ble over 9km (litt bedre) og hofte fortsatt ganske greit.
Nå fant jeg ut at jeg må følge en treningsprogram, tydeligvis min egenkomponert opplegg funka ikke (skader!). Skal følge den til 3,3 timer på marathon.se (ikke at jeg satser på slik resultat, men jeg føller at jeg klarer den). Den er jo kommet halvveis allerede. så jeg bare hopper inn....men hva i....... er en " koordinationslopp", "lopskolning" og hvor finner jeg bakke på 3-4km?

7 kommentarer:

 1. Håper du klarer målet ditt og at smertene forsvinner som dugg for solen! Heier på deg=)

  SvarSlett
 2. Eg håpar at det ordnar seg med hofta di!
  Men er denne smerten bra eller ikkje?
  Kan du trene deg gjennom den, eller burde du ta omsyn til hofta?
  Når det gjeld løpeturar med hund, så har eg alltid tenkt at alle desse (uendeleg heilt utruleg vanvittig mange) tisse- og snuse- og markeringspausane er eigentleg bra for maratontrening.
  Sidan det blir eindel stopp for inntak av næring og drikke undervegs uansett?
  Og du får jo då trent på akkurat dette: stoppe, koma i gang igjen, finne rytmen, stoppe, koma i gang igjen osv.

  Men det kan bli i meste laget ja :D

  (Men eg er sjølvsagt litt misunneleg/vemodig eg: skulle ønske eg hadde fortsatt dette problemet med hunden...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke noe god smerte fordi den blir verre etter at jeg har løpt, så det er ikke muskulært. Neste dagen er det som før dvs jeg kjenner det når jeg skyver hofta til venstre eller trykker på den ellers ingenting. Jeg har time hos fysioterapeut 6 mars, tenkte først å avbestile, men kanskje jeg drar likevel. Det med hunder det er god motivasjon, men egner seg ikke mye til intervaltrening:0) og min hund er litt pøbel han drar litt og han er veldig stark så jeg må følge etter

   Slett
 3. Lykke til med tibakekomsten :) Vonde hofter er ikke noe gøy. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Godt å se deg igang igjen. Tror det lurt å gå til fysioterepauten, kanskje en naprapat også kan være lurt. Da jeg slet med alt under solen ifjor? forifjor? gikk jeg til naprapat - og han påstod at ALT kommer fra hofta, og det var der han knakk og bøyde. Nå skal det sies at jeg tror han var en dårlig nappis, og jeg betalte altfor mye penger før jeg sluttet. Men de flinke har jeg tro på.

  Fortsatt lykke til!

  SvarSlett
 5. Vet ikke om jeg er helt enig i "fordi den blir verre etter at jeg har løpt, så det er ikke muskulært".... mitt problem sitter muskulært og jeg kjenner ingen smerte før eller underveis, kun etterpå... Nei, jeg ville ikke avbestilt timen hos fysio om jeg var deg!!! Få en sjekk, du har ikke noe å tape på en sjekk, kun penger å tape hehe ;-)

  Hvor bratt skal bakken være? Du kan løpe 3-4km hvis du løper Gressbanen-Tryvann, det er ca 300høydemeter (mener jeg å huske, kan sjekke eksakt!). Silja

  SvarSlett
  Svar
  1. Oj nå ble jeg litt bekymret. Stolte på nabo/ fysioterapeut. Hun sa at hvis det er muskulært så blir det bedre når musklene er varme. Jeg har tenkt å gå til fysioterapeut uansett bare for å få noen jeg kan stole på og i tilfelle det blir verre ( regner med flere skader dessverre)

   Slett