løping

løping

tirsdag 14. februar 2012

Styrketrening

Ikke tro at du kan være en god skadefri løper uten å trene styrke! Det var det jeg må nok godta. Trodde faktisk at jeg klarer meg fint med bare løping og jo mer og jo lengre jo bedre, men dessverre i lyset av siste skader og mangel på framgang må jeg nå innrømme at alle de som trener variert vet hva de gjør. Siden min skade/vond i hofte forhørte jeg meg litt her og der og alle (fra leger, fysioterapeuter, vanlige mosjonister, personlig trenere osv) hadde omtrent samme råd; tren moderat, tren styrke.

slik ser det ut på iphon og på Ipad

Jeg lastet ned Nike Training Club og valgte den første trening fra gruppe Get strong , begynner nivå. 30min og jeg var dryppende våt av svette, etter ca 10 min begynte jeg å tvile på at jeg klarer dette, beina skjelver. Og i dag har jeg så vondt i i lårmuskler og rumpe muskler at jeg kjenner ingenting til vondt i hofte. De nye smertene overdøver nok den opprinnelig. Å gå ned trappa er en ordentlig tortur.
Ja ja jeg ler av det, men det bare beviser hvor svak jeg er. Barna mine på 10 og 7 klarer planke lengre enn meg (heldigvis slår jeg min fireåring ennå). Kanskje ikke rart at jeg overbelaster kroppen min når den er egentlig veeeeldig svak.
Jeg anbefaler Nike Training og jeg lover å ha 2 styrketreningsøkter i uka. Bare de smertene gir seg og jeg slutter å gå som en gås

3 kommentarer:

 1. Du gir alt, skjønner jeg!
  Bra at du har begynt med styrke. Jeg har også begynt for ikke så lenge siden.
  Men jeg har nok ikke tatt i så mye som deg!

  SvarSlett
 2. To dager etter og jeg er klar til ny økt. Kan ikke løpe, fikk konstatert betegnelse i hofte og har brukket hånd. Da får jeg prøve å holde ut med litt styrke

  SvarSlett
 3. Fikk lyst til å prøve nike appen, takk for tips. Ser for meg at det blir en fin måte å få mer progresjon på styrketreningen :)

  SvarSlett