løping

løping

lørdag 10. mars 2012

25 km andre forsøk

6 dager siden sist og ifølge programmet skulle jeg løpe nye 25km i dag. Innstillingen var helt annerledes denne gangen. (Det gjelder å ha riktig innstilling for å lykkes); denne gangen gledet jeg meg til turen og til å sjekke om det ble bedre enn sist (og ikke gruet meg hele uka til over 2 timers tur som sist).

Mange hiv og sprekker i veien må passe på føttene ingen
tid til skader nå

Og det ble mye bedre opplevelse. Skulle løpe kl 14:00 etter å ha levert jenta mi på bursdag, men klarte bare å vente i full utstyr til ca 11:00. Da løp jeg heller før jeg skulle levere Sarah. Denne gangen løp jeg min gamle, kjente ruta i full solskinn og på våte veier. Når jeg kom ut av skogen merket jeg at det blåste ganske mye, men det hjalp fordi det blåste i ryggen min på den varste bakken ved ca 13km og derfor løp jeg den ganske fort. Fra ca 18km bakkene tok knekken på meg, men overalt bedre enn forrige uke og mye bedre opplevelse.


Turen min fra i dag samme ruta som vanlig (kjedelig men kjent)
Neste uke skal det vare 27km, men jeg drar først til byen for å løpe mer i flatt terreng (problemet med Konnerud er alle bakker og jeg bor på toppen slik at alle bakkene kommer alltid på veien tilbake).
Fortsatt blir jeg veldig sliten etter de lange turene, vil helst bare legge meg med varm tekopp og se på TV. For ikke særlig forståelse for det fra mannen min, han skjenner ikke hvorfor jeg sliter meg slik at resten av dagen blir" bortkastet". JEg skal prøve å planlegge de lange turene på ukedager (har vanligvis fri dag i uka pga skiftarbeid), så han kanskje ikke marker det så godt. Kan også håpe på bedre form og at etterhvert kan jeg skrive etter 25kmløp at jeg "kunne løpt enda lengre"

9 kommentarer:

 1. Så ut som en herlig tur! Blir langtur i morgen på meg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. God tur. Håper du klarer deg fint

   Slett
 2. Å det høyrest ut som det var ein fin tur!
  Deileg når ein ikkje kan vente til ein skal ut, men det kan eg hugse frå mine langturar også:
  Eg blei så spent før turen, at eg ikkje greidde å vente lengre og måtte ut med det same...

  Eg synst du fortener litt restitusjon etter ein slik langtur (minimum: tilsvarande lengde på løpeturen), og å legge beina høgt i sofaen med ein kopp te foran TVen er jo glimrande restitusjon!

  Det er jo ikkje alltid så enkelt å få forståelse frå ikkje-løpende familiemedlemmar/venner, men likevel, eit minimum av restitusjon er nødvendig for at du skal kunne koma deg etter turen, synst eg...

  (vanskeleg å formidle slik til ikkje-løpende familiemedlemmer/venner osv, eg veit, men me må vel berre vera "venneleg og bestemt" at restitusjon etter lang løpetur er best for alle og slett ikkje bortkasta?)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg prøver hele tiden å få mannen min til å løpe. Det gikk kjempebra til han brakk foten i des. Han har ikke trent siden, dessverre. Håpervi kan trene sammen snart

   Slett
 3. Wow ;-) Godt jobba!! Jeg har som mål å forsøke å få til en langtur i uka (eller ca hver 7-10 dag) men ikke sååååå lang langtur som deg ;-) Denne uka ble det ingen langtur men jeg håper å få en rolig og litt lengre tur en kveld til uka. Det er nok viktig for meg at det ikke blir for sjeldent for da mister jeg liksom litt piffen for å løpe langt ;-) Håper hofta di fungere bra og at du får mange fine langturer fremover!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg følger en treningsprogrammet og da MÅ jeg løpe de lange turer en gang i uka. Skulle prøve å holde en program for en gangs skyld. Regner med at noebN har mer peiling en meg

   Slett
 4. Bra at du fikk en bedre opplevelse denne helgen, veldig godt gjort å stille mer positiv på tross av den litt kjedelige opplevelsen sist helg. Nå er du på gli vet du (c: Restitusjon er nødvendig, men min erfaring er at det går raskere og greiere etterhvert som man har tatt flere langturer. Er du flink til å fylle på næring og drikke underveis på langturen, og få i deg mat med en gang du kommer hjem?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tak Janocke. Det er mulig at jeg drikker for lite. Har bare en 0,5 l flaske med saft på veien. Har aldri klart å spise, det bare vokser i munnen og jeg må spytte det ut. Begynte å venne meg til å spise en banan når jeg kommer hjem, men det er heller ikke lett. Generelt har jeg ikke appetitt lenge etter en løp. Mulig at jeg må bare venne meg til det. Håper at formen blir bare bedre. Denne uke skal jeg prøve litt mer flatt løype og på fredag, så ingen surmuling fra familien

   Slett
 5. Den dagen du kan skrive "kunne løpt lengre" kommer. Hadde noen sagt til meg for to år siden at jeg skulle løpe halvmaraton, hadde jeg ledd av dem:-) Men kjenner meg litt igjen da jeg betynte å løpe lange turer - helt gåen og kanskje også helt mør i beina dagen etter. Men det går over:-)

  SvarSlett