løping

løping

onsdag 21. mars 2012

Bakkeløping !

Egentlig bakketrening er det verste jeg vet. Kunne heller løpe 100 intervaller enn 1 økt med bakkeløping. Det ble likevel slik at jeg valgte meg å følge treningsprogram til Stockholm maraton som inneholder "lang bakke" hver uke. Først slet jeg med å finne en bakke på 4km, så i uke 2 bestemte jeg meg på å løpe denne økta på mølle. Jeg må si at jeg slet virkelig første gangen. Satt mølla på 40% stigning og etter 4km oppvarming klarte jeg bare å løpe opp 300m uten pause. Det ble flere pauser og tempo ble bare lavere og lavere, men jeg kom gjennom 4 km. I dag ble det tid for "langbakke" nr 4 og ....for en overraskelse. Jeg satt mølla på 40% stigning og bestemte meg å klare 1km uten stopp. Jeg løp over 2km 11,0km/h og pulsen var ikke en gang nær max (min maxpuls er på 184 og jeg løp med puls rundt 173). Jeg tok to pauser i de andre 2 km. 3km flat etter den bakkeløping gikk lekende lett.
Alt den tunge treninga lener seg visst til slutt. Så til alle sammen bare fortsett, ikke gi opp!!!

Og våren har definitivt kommet til Konnerud. I dag stekende sol og 17 grader ;0)

10 kommentarer:

 1. Dette høres veldig lovende ut!
  Har prøvd litt bakketrening på mølle selv, men med litt slakere bakke.

  SvarSlett
 2. Flott framgang. Jeg er redd bakker, ergo er bakkeløping absolutt noe jeg må prøve. Liker det best når man kommer dit hen at all trening er behagelig.
  Når skjer det?

  (2km bakke - er forresten en fryktelig lang bakke!)

  SvarSlett
 3. Så oppløftende! Jeg er heller ikke noe glad i å løpe bakker, men siden Skogsmaraton som jeg skal løpe i juni er så kupert, er jeg nødt til å trene på det framover. Motiverende å lese dette :)

  SvarSlett
 4. Jeg hatet å løpe bakker også, men siden jeg vil følge det programmet til punkt å prikke måtte jeg bare. Jeg har nå løpt 5 ganger i uka med en bakketrening per uke i 4 uker og allerede nå ser jeg fremgang. til dere som gruer seg, det blir kjempetungt bare første 3 ganger! ;0)

  SvarSlett
 5. Hvilket treningsprogram bruker du? Anders Szalkais?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja den til maraton på 3:30 ( selv om har ikke sjangs) tar meg en ekstra rolig tur på ca 8 km i uken ( må lufte hunden)

   Slett
 6. Kanskje jeg skal prøve det programmet før Oslo maraton :) Du løper mye, det går sikkert bra! :)

  SvarSlett
 7. Mye snakk om bakker på flere blogger nå..snart så jeg må hive meg på trenden! God helg!

  SvarSlett
 8. Høres ut som en herlig økt! God helg=)

  SvarSlett
 9. Det er så godt når man regelrett får belønning for strevet!! Herlig. Selv synes jeg bakker er bedre enn intervaller - men mulig jeg ikke kjører hardt nok. Dette går veien! Stå på. (c:

  SvarSlett