løping

løping

onsdag 25. april 2012

runners knee

I dag fikk jeg bekreftelse på at jeg er "en løper". Dessverre på den uhyggelige måten. Jeg slett med vondt kneet ganske lenge, men det gikk greit siden jeg klarte å løpe og løpingen faktisk gjorde det bedre. Med tanke på Stockholm maraton om 5 uker klarte jeg å bli overbevist om å søke hjelp ang kneet. Jeg gikk først til en ortoped på sykehuset jeg jobber. ....TOTAL BOOM!!!
Hele samtalen:
jeg; "jeg har vondt i kne. Det er sikkert fra for mye løping for jeg løper ganske mye..."
legen;" du må slutte å jogge"
jeg; "jeg kan ikke, jeg trener til maraton 2.juni"
legen;" det skulle du ha tenkt på før"
hm""????? "skal du ikke se på det kne"
legen " vil du ha smertestillende"
Jeg " nei, jeg vil bli frisk"
Legen "ja vel, neste gang må du gå til fast legen"'
jeg "OK, dette betaler jeg ikke for!"
legen "nei vel"

Etter denne visitten ringte jeg NIMI, fikk time hos fysioterapeut. Det var bedre, jeg ble undersøkt dobbelt (av student og av "ordentlig" fysioterapeut) og fikk konstatert typisk eksempel av "runners knee". For de som fortsatt vet ikke eller vil lese mer om det; runners-knee
 Det å slutte å løpe ville mest sannsynlig ikke hjelpe, men jeg kunne begrense lange turer og kanskje dele de i to. Jeg fikk masse øvelser og strekk som jeg skal gjøre for å styrke de riktige musklene, jeg fikk også tapet kne og nå er jeg klar.

min stakkars knee

Skulle bare ønske jeg fikk den åpenbæring og oppdaget at jeg er en løper på en annen måte. For eksempel fra Linas treningblogg. (Du vet att du är löpare...)  Mye passer forresten!!
Lykke til i Sentrumsløpet. (jeg har forresten hentet startnr i dag, for vi se om jeg stiler opp på lørdag?)

7 kommentarer:

 1. Runner's knee er forferdelig vondt! Men tro meg - med riktig tøying, styrketrening og balansetrening holder det seg vekke! Var veldig plaget med det før jeg startet bloggen, men nå tøyer jeg masse, trener tung styrke og bosu og har ikke hatt problemet med knærene på over et år=)

  SvarSlett
 2. Hallo i luken for en idiotlege! Godt du fikk mer konstruktiv hjelp på nimi. Og selv om det er utrolig kjedelig med skade, er det godt å høre at du kan fortsette å løpe! Lykke til med øvelser og strekking, krysser fingrene for at det er det som skal til :)

  SvarSlett
 3. Så synd at du har fått problemer med kneet!
  Håper det bedrer seg raskt! (Vet ikke noe særlig om runner's knee).

  SvarSlett
 4. Håper du får det under kontroll; personlig var det umulig å løpe 200m etter bussen.... og jeg ble veldig lei av å vente på noe som aldri ble bedre! Så siden jeg pr i dag løper så er det kun fordi jeg til slutt valgte operert begge knærne ;-) Det eneste jeg angrer på er at jeg ventet så alt for lenge før jeg la meg under kniven!! Siden du kan løpe så mye som du gjør med vondt kne så må vel det tyde på at prognosen er veldig god!!!? Masse lykke til og tvi tvi om du løper på lørdag ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. UEFA meg Silja viste ikke at det kan være så alvorlig. Håper at jeg kan unngå operasjon. Begynte å gjøre mine strekk og øvelser og synes at det er blitt bedre allerede. Kneet mitt blir faktisk bedre når jeg løper og det er bare høyre knee.

   Slett
 5. Jeg har hatt samme problematikk, men det ble ikke så ille. hadde vel mer et it-bånd syndrom (sitter oppe ved utsiden/ fremsiden av hofta, men gir seg utslag ved kneet) Jeg fikk ART (google) og tøyde masse, og gjør det forsåvidt etter hver løpetur. Og iste ned når det var som værts etter løpeturene.
  God bering, alt håp er ikke ute ift. Stockolm :-D

  SvarSlett
 6. Hva er ARt når jeg googler får jeg bare kunst. Jeg fikk også øvelser jeg gjør 2x om dagen og jeg tøyer hofta . Har virkelig tro på dette

  SvarSlett