løping

løping

lørdag 28. april 2012

Sentrumsløpet 2012. Jeg vil heller løpe en maraton

Enda en innlegg om Sentrumsløpet. De dukker opp i massevis for tiden. For jeg tror at omtrent alle løp Sentrumsløpet (til og med Silja). Jeg så selvfølgelig ingen kjente (blant de 9000 deltakere var det nok ikke enkelt). Så på slutten noen jenter/damer med Skiløperne T-skjorter på. Så bare ryggen til dem, men kanskje det var noen jeg har lest om?!


under oppvarming for etterpå var det helt umulig å se meg!


Tilbake til selve løpet. Det var første 10km løp for meg (ikke snakke om første Sentrumsløpet), så jeg hadde ikke peiling hvordan man løper slik distanse. Litt for lang til å gi alt fra starten av og litt for kort til å starte i en behagelig tempo. Så jeg bare startet slik jeg kunne litt under 5.0 tempo. Det ble litt tungt i mengden (nok ikke bare meg som juksa med forventet slutttid, fordi jeg måtte forbi mange i pulje for forventet tid mellom 41-50 min). Etter 2 km tenkte at det var jammen tungt og jeg vil ikke mer. Jeg husket at etter ca 3 km skulle det gå nedover så jeg bestemte meg å prøve litt til. 5km foregikk på ca 25 min skal jeg klare 50 min? neppe, så da er det bedre å slappe av og heller komme i stil siste bakken. Jeg skulle ha noe å drikke på drikke stasjon, men det ble ikke en dråpe igjen, jeg stoppet og gikk fra bord til bord ...ikke vann og ikke sportsdrikk (det for mann for å være treg på 10km løp).
Etter 7 km tenkte jeg bare på det at jeg er "langdistanseløper", jeg er seig, sterk og utholdende, jeg klarer denne tempo i lang tid. Opp Karl Johan løp jeg å kikka etter funclubben/mitt tekniske apparattet, og da løp jeg for dem.
min team (fra venstre; Kasper: trening, Sarah:ernæring og
Theo: det psykiske helse veldig god til å gio klem.

Slutt resultat pippet på SMSomtrent like fort jeg løp gjennom målstrekken 51,07 (ville heller holde med Garmin for den var under 50 min, ikke rart jeg trodde at jeg klarer meg i denne puljen).
Mest skuffet over det at mine barn fikk ikke se meg sprinte i mål, største opptur, hyggelig løp i fint vær,( fikk prøvd ut min løpeskjørt).
Theo spurte meg i bilen om jeg vant?! ....og ja! egentlig vant jeg!
Men jeg er kjempesliten ikke i beina slik som etter halv eller full maraton, eller lange treningstiurer, men sliten liksom i bryste og i hodet, vil legge meg og hvile?
Synes ikke løping i slik mengde er noe for meg og jeg løp de 10km nesten like fort som mine 10 km på halvmaraton for 2 uker siden. Følte også at jeg kunne løpt lengre (trengte bare noen nedover bakker). De siste km ble raskere enn de første 5 og jeg trodde at jeg faktisk slakket av.
Jeg er definitivt ikke rask, jeg er bare bestemt! maraton er nok bedre for meg en 10km løp. Skal garantert ikke løpe noe kortere! Vi for se om det blir flere 10km løp Kanskje Sentrumsløpet 2013 (det ble jo fint lørdag for hele familien)


17 kommentarer:

 1. Det er fint å få det bekreftet: At du er langdistanseløper. Uansett var det kjempebra gjennomført!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha! Litt stolt av å kalle megselv " løper"

   Slett
 2. Ja... til og meg jeg rakk starten i år ;-) Nei, det var ikke spesielt gøy å løpe i kø og jeg må si at jeg tviler litt på at alle sto i rikig pulje ;-) Gratulerer med vel gjennomført!! ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Når timene går får jeg mer og mer lyst å prøve det igjen

   Slett
 3. Gratulerer med meget godt gjennomført løp! 10 km er en vanskelig distanse (selv om 5 km skremmer meg enda mer). Det er en utfordring å finne rett tempo fra start, spesielt fordi det går så oppover i starten og er så tettpakket. Veldig sterkt av deg å fortsette når du følte såpass motvilje så tidlig. Må si det var usedvanlig deilig å løpe helt avslappet. Løp med en SkiLøper som trengte motivasjon, og klarte dermed å motstå trangen til å kjøre hardt. Det ble det fiiiin tur av. (c: Forøvrig helt utrolig at de ikke klarte servere nok vann...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det var nok deg jeg så på slutten. Så to damer fra Skiløperne, klarte ikke å følge med. Jeg hadde så lyst å prate med deg, men fant deg ikke etterpå. Deilig å løpe avslappet i det tempo du løp. Du er en stor inspirasjon for meg! Kanskje jeg ser deg i Stockholm, men nok også bare ryggen din;)

   Slett
 4. Gratulerar med første og vel gjennomført 10km Ania!
  Ja 10km er ein skikkeleg rar distanse.
  Eg har løpt den tre gonger (berre fordi det er del av Vest-Telemark karusell som me er nødd til å støtte opp under, sidan med bur på bygda).
  Den distansen er fort kort til å legge opp som eit langt løp (ja skal ein drikke undervegs eller ikkje?), og for langt til å berre gje alt og løpe skikkeleg fort.

  Det er vel den distansen eg alltid gruer meg faktisk til.
  Halvmaraton/maraton er jo lsngt og tøft, men eg er som du ein langdistanseløper, og likar å disponere kreftene mine på eit løp.
  Ein 5km er jo greitt også, fordi då er det fort overstått.
  Men ei mil? Hm....

  Så stilig løpeskjørtet ditt er da!
  Var det godt å springe med?
  Har nemleg veldig lyst på eit slikt eg også.. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du skjenner hva jeg mener Imke! Løpeskjørt var veldig behagelig. Anbefales jeg kjøpte på Amazon , billig også og fikk i tillegg pengenee tilbake for " for mye betalt i frakt" den er fra Salomon. Har en til fra Mizuno, men den er kortere!

   Slett
  2. Hmmm ja Amazon har mykje bra, absolutt!
   Skal jammen unne meg eit løpeskjørt også, i løpet av sommaren, eg er jo så glad i skjørt ellers også, det er jo så deileg å ha på!
   Salomon og Mizuno, det er notert.
   Hugs å ta bildet når du brukar Mizuno-skjørtet da slik at me ser korleis det ser ut (når du har det på, hugsar du la ut bilde før eingong) ;)

   Slett
 5. Gratulerer med vel gjennomført. Morsomt å lese om dine tanker rundt det å løpe 10 kilometer fort. Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Jeg vegrer meg veldig for å løpe 10 km for fullt. Men så er jeg også mer seig enn rask.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk det er nok mange slike " seige damer" som oss. Vi får satse på maraton!

   Slett
 6. Gratulerer. Glimrende gjennomført, spesielt med tanke på at det var den første mila. Og du løper fort.
  , jeg løp også gårsdagens mil flere minutter saktere enn jeg har gjort på siste mila de 2 halvmaratonene jeg har løpt. Tror det betyr at også jeg er langdistanseløper - om enn av en litt tregere kaliber.

  SvarSlett
 7. Ja Ingalill du er en langdistanseløper. Vi får trøste oss med det og satse på neste halv og fullmaraton

  SvarSlett
 8. Helt enig, maraton er så mye bedre enn 10-km :) Vi får bare lide oss gjennom det innimellom for å være med på "moroa", og trøste oss med lange turer i behagelig tempo etterpå... :) Gratulerer med et bra løp! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra jobba, Ania:-) Utrolig at de ikke har nok vann/sportsdrikke... Fytti. En styrke at du bare fortsatte, ta den men deg til Stockholm:-)

   Slett
 9. Tusen Takk til alle sammen. Nå er det bare Stockholm i hodet på meg!!! en måned igjen

  SvarSlett
 10. Sophia laser treatment rosacea

  Feel free to surf to my web-site; rosacea laser treatment Amistad

  SvarSlett