løping

løping

mandag 2. april 2012

Hva har jeg lært denne uken?!

For det første:
Man kan ikke alltid følge planen. For uansett hvor motivert og viljesterk man er...så er det sykdom eller andre ting som plutselig står i veien og man må bare kapitulere.
For det andre:
Man kan ikke planlegge lange turer (snakker om de 20+) etter 2 nattevakter. For eselvom etter 9 timers jobb på natta man klarer å sove 3-4 timer så blir man ikke i stand til å løpe mer enn ca 10km i rolig tempo. (til og med jeg klarer ikke å bevege beina mine lengre enn det).
For det tredje;
Man skal ikke løpe etter middag. Da er det bedre å løpe først og spise etterpå (hvis man fortsatt har lyst på middag. For min del holder med noen snaks og smørbrød)
For det fjerde
Å løpe bakker kan bli gøy, (bedre enn å løpe i motvind) og det er mange bakker å velge mellom2 bakker i lysløypa (til rulleski)

For det femte;
Når planer går i vasken, kan man utsette trening. Lange turer skal man løpe bare på fridager og man bør være frisk og utvilt.

Med det i tankene har jeg løpt min 25km tur i dag. Kjørte ned til byen for å slippe å løpe so mye oppover på veien tilbake, men siden jeg ikke var sikkert på veienettet og om jeg ikke havner midt på motorveien, løp jeg mye frem og tilbake og rundt. Jeg slapp bakker men istedenfor måtte jeg brutte meg gjennom vind som klarte å blåse av meg både lua og ørepropper fra iPhon.
Men det ble mye nytt å se på og ganske behagelig underlag, mange bruer (det venter meg visst i Stockholm) og nye erfaringer.

Elveparken i Drammen

Langs elva bare myk sand under beina

Og for det siste;
KTape fungerer. Var veldig skeptisk til denne, men min "lille" vond bak høyre kne er mye bedre og det går annet å løpe uten å føle ubehag

9 kommentarer:

 1. Ting jeg lærte denne uken: Ikke drikk hvitvin som restitusjonsdrikk og tro at 21 kilometeren dagen etterpå blir så sinnsykt bra! Ellers er jeg veldig enig i at langurer skal løpes på fridager når man er uthvilt=) Så bra at tapen funket bra!

  SvarSlett
 2. Mange kloke ord her! Flott med enda en langtur, og smerter som forsvinner, det ilker vi :)

  SvarSlett
 3. Nå er det veldig lenge siden jeg jobbet nattevakt, men dagene derpå er man bare helt zombie. Det kan ikke være sunt! (jeg vet at noen må, bare glad jeg slipper :-)
  Hvor har du kjøpt tapen? Og hvilken variant?

  SvarSlett
 4. Jeg er også nysgjerrig på tapen. Trenger en mirakeltape til kneet.

  SvarSlett
 5. Også som løper lærer man nye ting hele tiden ja. (c:

  SvarSlett
 6. Man lører så lenge man lever, men denne uka har jeg lært mye gjennom å feile :((( Nattevakter er definitivt ikke sunt!!! særlig når man jobber shift og veksler mellom dag, natt og kvelds-jobbing. Tapen har jeg kjøpr på internett gjennom http://www.kttapeeurope.com/product
  og jeg kjøpte den "pro" varianten. Pakken kommet etter 3 dager og jeg betalte lang under 200,- (slapp da toll og MVA).

  SvarSlett
 7. Ja ein lærer så lenge ein lever, så enkle ord, men så vitkige!
  Eg har hatt to nattevaktar i heile mitt liv, og kan berre tenke meg korleis det er å løpe langtur etterpå, huff, det høyrest ikkje lurt ut ;)

  Utifrå erfaringane mine med triatlontrening fram til Ironman, der det måtte vera plass til langturar på både beina og sykkel, så tok eg og planla i grunnen berre desse langturane.
  Alt andre var "pynt" rundt.
  Og slik som du seier, for ein langtur skal man vera frisk og utkvilt, heilt einig! Det er langturane som bygger formen til maraton.

  For ei lærerik veke du har hatt! Bra det :)
  (Også om det var gjennom å feile, men då hugsar ein det jo dess bedre i etterkant..)

  SvarSlett
  Svar
  1. En god ide med å planlegge bare de lange turer. De tar virkelig lang tid!

   Slett
 8. Det er nogle flotte lange ture, du får løbet. Og må være hårdt, når der samtidig er nattevagter at tage hensyn til. Håber, at du kan planlægge dem, så din krop er udhvilet og tanket godt op.

  SvarSlett