løping

løping

fredag 11. mai 2012

Den lengste turen!

 Denne uken ble det planlagt en tur på 35 km. Nå måtte jeg slurve litt og bestemte meg på noe mellom 30 og 35km blir bra nok. Med tanken på Holmenkollen Stafetten på lørdag burde jeg egentlig hvile, men siden jeg ble tildelt en etappe på bare 650m så dr... jeg i det. Alle kan jo løpe på et eller annen vis 650m uansett hvor mye man trente uken før. På forhånd planla jeg den lange turen på onsdag_ min fridag (lite viste jeg at jeg vil måtte jobbe ekstra denne kvelden pga sykdom). Men avtale er en avtale, selvom man gjør det med segselv. Dagen ble bare kortere og jeg måtte ut på tur rundt kl 10:00 for å rekke jobben. Kort frokost, barna levert til skole og barnehage, kort tur med hunden og med bilen ned til sykehuset. Turen startet fra parkeringsplassen ved jobben. Jeg løp på sykkelveien fra Drammen til Mjøndalen og tilbake. Heldigvis har vi elveparken slik at ca 30% av turen foregikk på sand ikke asfalt


I
ikke så verst i Drammen sentrum


Jeg har aldri løpt denne veie men fant ruta på sykkelkart og jeg var overbevist at det kommer å gå bra. Ganske flat og ganske sikkert ..... Jeg var lite forberedt på skilt ved 15km " neste 1,8km er ikke en vei forbered for sykler". Plutselig måtte jeg løpe "midt" på motorveien blant trailere og motorsykler. Jeg måtte også ta en stopp foran togovergang og vente på toget kjøre forbi. Jeg tror at jeg løp den 1,8km strekning mye fortere en planlagt (med hjerte i halsen). Rundt 28km ble det tungt, men ikke så tungt som ved Oslo maraton, det var ikke slik at jeg måtte krangle med beina mine og be dem løfte seg. Jeg kunne fint løpe hele veien (selvom beina var som stive stikker, men de fungerte). Ved 32km fikk jeg uvante krefter og løp og løp, det var som krisen var over.

Alt med tanken på denne...

 JEG TROR JEG KLARER EN MARATON.....men om jeg klarer den under 4 timer er en annen sak. Tempo synker dessverre drastisk med antall km. Selv om jeg kan fint starte i 5:20, 5;30 tempo etter 25 km klarer jeg ikke mer en 5:50 og rundt der. Så enten publikum og atmosfæren for løfte meg opp, eller de 3 siste uker kommer det p skje en under, eller så blir det ikke 3: noe på 42km i år på meg. Vi for se.Jeg må si at vakten etter denne treninga var sikkelig tungt. Jeg klarte ikke en gang sitte på stolen foran hematologimaskinen, måtte legge meg på gulvet og strekke beina i pausene. Bra at vi var bare 5 på vakt. Ikke så mange som så "my shame".
Jeg mistet bare en tånegl, kneet mitt føles "better than ever" kanskje noe falt på plass under den turen, men leggene er som stein.

Nå gleder jeg mag bare til siste så og si langtur på 27km neste uke. og om 3 uker Velkommen i Stockholm.Jeg klarte det verste, jeg klarte treninga til maraton. Selve løping klarer jeg vel også (bare det ikke blir for varmt, bare jeg ikke for vondt i magen, bare jeg ikke skader meg....)
Nå lykke til til dere som skal løpe og kryss fingrene for meg på lørdag. Holmenkollen Stafett

Lykke til den gule etapen er MIN

14 kommentarer:

 1. Wow, så deilig med en sånn positiv opplevelse av den siste langturen. Må ha vært deilig å føle seg sprekere ETTER 32 km, sukk. Jeg skal løpe 32 km i morgen, men har bestemt meg for å løpe litt lenger om jeg har mer å gå på. Jeg har jo aldri løpt hele distansen. Skjønner at du var litt sliten på jobb, da. :-)

  Mister du tånegler hele tiden? Det høres vondt ut. Jeg har bare mista en negl en gang. Da hadde jeg løpt med for trange sko. Sko med bred tåboks og "tåsokker" er min løsning. Da får jeg ikke blemmer heller.

  Nå er det tre uker igjen til vi løper i Stockholm. Det blir spennende.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja jeg mister neglene hele tiden. Kanskje adidas skoa er ikke noe for meg. Nå kjøpte jeg Mizuno de er mye bredere i fronten kanskje jeg skal løpe maraton i disse. Heldigvis kjenner jeg ikke noe til problemet når jeg løper bare etterpå. Lykke til med langturen!

   Slett
  2. Adidas er for smale for mine føtter. Jeg løper alltid med mizuno på langturer.

   Slett
 2. Drammen er flottere enn sitt rykte!
  Kanskje du starter for hardt? Kilometertida synker nok for alle mosjonister på slutten av et maraton, men det ideelle er jo å løpe første og siste del like fort, ev. siste del fortere. Da tenker jeg at å legge på bremser i begynnelsen vil betale seg den siste mila. Krefter igjen til å løpe fremfor å gå/ jogge sakte.

  Men igjen, mye sitter mellom ørene. Orker du der, følger resten av kroppen med.

  Og jobb etter langtur? Galskap!

  SvarSlett
  Svar
  1. Drammen er blitt mye finere! Jeg husker at jeg rynka på nesen når vi flyttet fra Oslo for 12 år siden, men nå vil jeg ikke bo et annet sted ( bare Konnerud) jeg skulle ønske jeg klarte negativ split, men jeg er redd at hvis jeg starter for langsomt så blir jeg så sliten uansett at farten blir enda langsommere. Jeg skal prøve å henge med den 4 timers ballongen (eller flaget)

   Slett
 3. åååå, jeg er så missunnelig på dere som løper så langt.
  Du må ikke utelukke 3-tallet helt, jeg har latt meg fortelle at brusende jubel og hoiende publikummere er magi for farten.
  (synes også det var i overkant med jobb etterpå -)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er nok sant man får uante krefter med publikum til stede. Jeg skal gjøre et forsøk til å kommet under 4 timer uansett

   Slett
 4. Jeg vet ikke om årsaken ligger i åpningsfarten eller om det bare er snakk om erfaring og øvelse.... det kan jo hende at utgangsfarten er et lite hakk for fort og at du kan tjene litt på å starte litt roligere, men, det kan også bare være snakk om litt mer øvelse og erfaring i forhold til å stå distansen. Litt vanskelig å si men det er nok mange som mener at nøkkelen ligger i å åpne roligere.

  Jeg skrev en kommentar ang etappen din på bloggen min; ta en titt der om du vil ha svar på hvordan du skal løpe 9.etappen ;-) LYKKE til!

  SvarSlett
 5. Du er nok rett Silja . Alle tipsene taes med takk! Kanskje jeg er ikke god nok for noe under 4 timer ennå. Helt sant at jeg må få mye mer erfaring har egentlig begynt å løpe i fjord . Men er det ikke slik at jeg bør løpe i 5:30 tempo hvis jeg vil klare 42km under 4 timer? Det var bedre å bare møte opp i Oslo ifjord og håpe på det beste. Nå tenker jeg nok og planlegger alt for mye😁

  SvarSlett
 6. Jøss det må eg seie, det var tøft gjort med ein løpetur på 35km og så JOBB ETTRPÅ!
  Du er ei tøff jente altså!
  Eg har aldri løpt 35km på trening, det meste var 30km og då låg eg ganske flat ut i eit par timar etterpå altså.
  Og det er vel ingen skam å legge seg ned å strekke seg litt på golvet på jobb, tenker at kollegane burde bli imponert dei altså.
  Det ser virkeleg ut som treninga di mot Stockholm går som planlagt! Når det gjeld tid, så er det jo så mange faktorar som spelar inn, spesielt på ein slik lang distanse som ein maraton.
  Det blir spennande å høyre!
  Fortsatt god restitusjon og nedtrapping og opplading!
  (Og lykke til på stafetten!)

  SvarSlett
 7. Utrolig bra jobba. Jeg tror du klarer å holde 5.45 eller bedre i snitt dersom du starter litt roligere, rundt 5.35. JEg prøvde under London, der jeg hadde tider mellom 5.10-5.40 på de 22-23 første km, men så var der jo de leggene da. Hvert maraton lever sitt eget liv, tør jeg påstå, men ingen kan si du ikke er godt forberedt. Masse lykke til med treninga i innspurten:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tipset Trude. Jeg tror du er raskere enn meg, men som i ditt tilfelle det er så mye som må klaffe you never know. Men jeg tror det blir lurt å ikke starte for fort enig jeg skal kanskje satse på 5:40 tempo

   Slett
 8. Så moro å se løypa di - jeg bor på steinberg selv så deler av turen du tok har jeg løpt også:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt. Kanskje vi kan løpe noen turer sammen er så lei av å løpe alene eller bare med hunden min

   Slett