løping

løping

mandag 14. november 2011

Utforske nye ruter

Jeg har jobbet nattevakter i helgen og sånn kl 04:50 på¨natta kan man få noen rare ideer som man egentlig burde forkaste etter et par timers søvn, men det er ikke meg. Jeg sliter med å variere treningen; løper nesten samme rute hele tiden, bare noen ganger litt lengre og noen ganger samme rute 1,5 eller 2 ganger. Jeg har prøvd å løpe samme rute motsatt vei et par ganger og det hjelper, men på de lange turer kjeder jeg meg med samme "landskape". Så kl 04:50 natt til søndag satt jeg foran komputer og "tegnet" noe ruter for langtur på søndag. Jeg er så uheldig at jeg bor på¨toppen av Drammen og toppen av Konnerud, så uansett hvor jeg løper blir det nedover først og oppover på veien tilbake.
Den nye ruten er også slik, den går fint i skogen først, etterpå ganske mye på veien (jeg kan ikke løpe der når det blir glatt  risikerer å bli overkjørt) og så siste 6 km rett opp oppover Konnerud bakke (på over 250m høyde forskjell) Jeg hadde avtale at mannen kunne hente meg med bilen, men jeg fant en lite sti i skogen og der var det ikke mulig å bli hentet.

Nedover ser man halve Drammen

Så jeg løp også begynte jeg å gå litt (det var virkelig for mye opp) Men jeg klarte meg hele 20km (nesten)og i gjennomsnitligfart på 10km/h (ta i betraktning de km jeg måtte gå var det kjempebra). Jeg kjenner de baken i rumpa i dag!! og det er jeg fornøyd med .Neste søndag enda ny rute å oppdage. Jeg fikk i hvertfall oppdage Drammensområde jeg har aldri sett før (løp forbi det huset som ble "renovert" av Sinna Snekkeren, så nedover på Marienlyst og fant ut at isen er allerede lagt på is banen, fant ut at det er egentlig ikke langt noen sted her. Og noen utsikter ble virkelig fine

4 kommentarer:

 1. Ja det er artig å finne nye løyper, og då kan motivasjonen for å springe virkeleg bli stor. Plutseleg er det så mykje nytt å oppdage!
  Eg bur også slik at det er alltid først bakken ned, og så opp igjen, eller opp og så ned att (men då havnar eg i tett skog og fjell).
  Har berre vent meg til dei ekstra høgdemetrane, og ser dei som ein bonus.
  Men 250m stigning på dei siste 6km på ein 20km-løpetur, det høyrest ut som du har fått ei skikkeleg økt altså.
  Og 10km/t i snitt!! Veldig bra! :)

  SvarSlett
 2. Det var litt av en tur. Lang og kjapp og bakkete.

  Jeg lider også av dårlig fantasi når det kommer til turplanlegging. Og nå til vinteren når skogen stenger blir det enda verre.
  Det er godt poeng da, at alle avstander krymper når man løper langt. Plutselig blir byen bitteliten -))

  SvarSlett
 3. Jeg så på ruten n å og det ble ca 200m rett opp på siste 3,4km ikke 250m Må ikke skryte på meg for mye likevel virket det veeeeldig tungt.
  Jeg skal ikke ta den ruten en gang til med det første. Og nå ble det Jeg må nok tørke støvet fra tredemølla

  SvarSlett
 4. SPREKT!!! :-) Noen sverger til de samme rutene om og om igjen, mens andre må ha variasjon. Det viktigste er jo at du finner ut hva du liker og legge opp treningen etter det ;-)

  SvarSlett