løping

løping

søndag 6. november 2011

Å være en sosial løper

Ja.. vi mennesker er i grunn sosiale dyr og jeg må innrømme at jeg er av den meget sosiale sorten... Derfor er det meget trist og kjedelig å løpe lange turer alene.

 Når jeg løp maraton pratet jeg med folk ved siden av meg, kanskje jeg "mistet" litt energi på dette, men det virker veldig rart for meg å være ved siden av noen ca 4 timer uten å si et ord (jeg er opprinnelig ikke norsk og kanskje derfor ?!).
Ikke misforstå meg.. noen ganger er det deilig å vøre helt alene, å løpe for seg selv og bare tenke eller høre på musikk, men mange ganger hjelper det å ha en løpekamerat

Dessverre hadde jeg ikke flaks til å finne noen å trene med. Jeg løper med hunden min, men kan ikke løpe med ham intervaller (han trekker litt både for fort og for langsomt og må stoppe for å tisse ,eller drar etter alle katter i nærheten) og de kjempelange turer (han er allerede verdens tynneste Rottweiler og jeg kan ikke slite ham så mye). Dessuten hunder kan ikke prate.


For to uker siden fant jeg ut at jeg skal løpe med Løplabbet, jeg møtt opp i riktig tid og på riktig sted, men ingen dukket opp. Etterpå undersøkte jeg litt mer og de sluttet å løpe de lange turer og de turer på tirsdag og torsdag kveld passer ikke pga aktiviteter til barna.

Jeg løp en tur med mannen min .......Har må jeg forklare litt. Etter Oslo Maraton, ble han så imponert at han begynte å løpe også (bare på tredemølle) siste 3 uker løp han 40 min 4 ganger i uken og han gikk ned 8 kg. Han påstår at han skal slå meg i neste maraton, vi får se, jeg er i hvert fall meget glad at jeg har fått ham til å stå opp fra sofa og til å løpe ,han har også kroppen for det og kan nok være god...se bare progress han har i 3 uker (nå løper ca 7 km uten stopp og ca 10km/h) ..........Vi løp 11 km, det gikk veldig bra for min del, men han mente at han ble heeeelt ødelagt og må trene litt mer for seg selv. Dessuten ble han syk og mener at han må bare løpe på tredemølle fordi kald luft gjør ham syk.? Så han er ikke aktuell som løpekamerat.

Jeg har ikke lyst til å dra helt til Oslo for å løpe....
Kanskje jeg skal åpne Skiløppere avdeling Drammen? (hva synes du Janicke?), eller skal jeg henge ut flyers over hele Konnerud at jeg trenger noen å løpe med (jeg har blitt helt desperat etter løpeselskap)!!!

Det er nok ikke bare meg som har dette problemet..når jeg google "treningskamerat" dukket det opp bilder av IPoder, pulsklokker og hunder.....................!!!!!!!!!!!!!?????????????
Og når jeg googlet "alene" ja da dukker det opp bilder av folk som løper?!

3 kommentarer:

 1. Jeg vil også ha løpekompiser i mørket, selv om jeg tror jeg er for asosial, og foretrekker stort sett musikk framfor småprat i løypa.

  (fniste godt til mannen som ikke tåler kaldluft)

  SvarSlett
 2. Jeg fortrekker også stort sett å løpe alene, men av og til hadde det vært kjekt å hatt noen å løpe med. Men stort sett synes jeg det er greit å bestemme farten selv.
  Fint at du fikk mannen din til å løpe!

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett